Evo i nekoliko mojih dojmova...
Imam WD TV Live od dana izlaska na hr tržište. Kupio sam svoj primjerak u ADMu u Zagrebu, zajedno sa Seagateovim terabajtnim FreeAgent USB diskom.
0. Stvar de facto radi izravno iz kutije. Spojio sam TV, ubo hard, klik klik i gledao film. Svega par klikova na postavke slike i zvuka. Mrežom se još nisam puno bavio, to je slijedeće.
1. Što se tiče kvalitete slike, tu nemam zamjerki. Na Samsungovom 40" LCD TVu (LE40A558P3) slika izgleda odlično.
2. HDMI (v1.3) radi bez greške.
3. Do sad nisam uspio dobiti zvuk na receiveru preko SPDIF izlaza (stari Onkyo TX-DS494), ali možda je stvar u receiveru, mada sumnjam.
4. Uređaj je odmah prepoznao USB disk kao local drive, kao i WDov NAS MyBookWorld kao network share (bez ikakvog setupa). Sve radi bez problema, čak i kopiranje među diskovima.
5. Na internet se još nisam uspio spojiti (probao sam na brzinu samo jednom) preko T-Comovog ADSL routera, direktno, ne wirelessom.
6. S vremena na vrijeme filmovi počnu trzati, a nakon gašenja/paljenja sve radi OK.
7. ISO format radi okej (samo primarni/najveći komad), bez obzira na veličinu.
8. VOB format bez obzira na veličinu radi okej, samo se ne prikazuju subtitlovi (možda sam ja zaribao kod remuxa).
9. FLAC i MP3 formati rade bez greške (music mode). Ostale nisam isprobavao. Rade ID3 tagovi, čak i embedded images rade bez problema.
10. JPEG i PNG formati rade bez greške.
11. MKV format radi bez greške, čak i chapter list, iako se kod nekoliko filmova ne prikazuju subtitlovi (iako su muxani u kontejner). Isprobao sam 1080p i 720p rezolucije.
12. Eksterni SRT subtitlovi za MKV rade bez problema. Čak i imefilma.jezik.srt kombinacija radi bez zamjerke. Subtitlovi moraju imati isto ime kao film, plus eventualni jezik kao "međuekstenziju", npr. matrix.srt, matrix.en.srt, matrix.hr.srt, itd.
13. DTS, Dolby Digital, LPCM, AAC, MPEG audio (video mode), sve radi bez problema. Isprobat ću i druge formate kad uhvatim vremena.
14. Komponentni izlaz radi bez problema.
15. DivX, XviD i H.264 rade bez problema, ili ja još nisam naišao na fajl koji je kodiran u nečitljivom formatu. Ostalo nisam još isprobavao.
16. Eksterni USB disk se automatski gasi kad se ugasi uređaj (barem ovaj moj Seagate). Treba mu nekoliko sekundi da parkira glave i to je to.
17. Kad kažem da se uređaj "ugasi", on ode u standby. Izgleda da se ne gasi potpuno, jer je uvijek lagano topao. Disk se gasi potpuno, however.
18. Kad se uređaj prvi put upali, treba malo vremena da inicijalizira USB disk, jer skenira cijeli disk i ažurira bazu. Ali to ne traje dulje od 10-20 sekundi, vjerojatno zavisi o količini fajlova na disku. To je uz uključenu Media Library opciju.
19. Thumbnail slika (folder.jpg) radi (uglavnom) bez problema, imefilma.jpg više-manje, ali to ne smatram (pre)velikom manom. Nije mi jasno kad hoće, a kad neće proraditi...
Eto, toliko za sada. Nikakvih većih problema, osim nedostatka zvuka kroz SPDIF, što me zbilja živcira.
Kad nađem još nešto, napisat ću.
edit:
20. Živcira me što se zoom resetira na početku svakog fajla, pa se svaki put mora namještati ispočetka. Ali bar je odlično što ima 1.1x i 1.2x zoom što je taman da skoro pokrije cijeli ekran bez puno gubitka slike ili previše crnog okvira.
21. Zvuk se sad streama na AV receiver bez problema (Digital mode). Problem je bio u kablu.