View Single Post
Staro 05.11.2009., 00:23   #267
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Paske Pregled postova

U isto vrijeme par ljudi preko mene kupuje konfiguracije. Vrijeme izrade ponuda željenih konfiguracija i potvrda kupaca - 48 sati. Kupci uplačuju željene konfe. 24 sata prođe dok novac sjedne na moj račun i tek sam onda 100% siguran da mogu kupiti komponente.

72 sata od kada su kupci odlučili što žele do naruđbe kod distributera ( za one koji neznaju- to su dobavljači za sve trgovine u HR i ima ih više ) pola komponenti NEMA ! Kao NEMA. Za večinu toga je vrijeme dobavljivosti između 14 dana i nikad. Nakon očaja, malko plača i čupanja kose - učinio sam jedino kaj sam mogo. Povratak novca nije dolazio u obzir jer dobar dio robe je več uplaćen kod nekih distributera. Iz vlastita džepa doplatim komponente za klasu bolje i isporučim kupcima kompove. Popušil na poslu, ali barem su ljudi dobili compove.

Gadno vrijeme za bilokoga u trgovini, pa tako i u IT.
Zato kada radiš ponudu nemoj staviti da vrijedi 3 dana ako nisi siguran da će komponente biti raspoložive kod dilera sljedećih 3 dana.

Isto tako to je mana svih malih IT firmi, nema lagera, inaće sam zaposlen u jednoj isto takvoj, no s obzirom na mentalitet i sitaciju u drzavi jos to oke ide (Celeron 430, 1Gb rama kompovi) se prodaju kao ludi.

Dakle ako ideš u svoj biznis, ne vrijedi ti ništa bez nekog kapitala da možeš imati komponente za par različitih konfi uvijek na lageru, a ne ovisiti o Microline-u i MSAN-u koji nikad nemaju ono šta ti treba, ili bude ona stara dolazi sljedeći tjedan pa dođe za mjesec dana ako imaš sreće.
Crash009 je offline   Reply With Quote