View Single Post
Staro 05.11.2009., 00:01   #265
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Bilo kako bilo - žalosno je ovo sve gledati ....

Ve-Mil propao. HG Spot se drži na aparatima. Kak posluje Links nemam pojma, iskreno se nadam dobro ...

Buraz i ja probali dignuti web shop na noge, ali je ispalo mrtvorođenče unatoć trudu. Prije ljeta se prebacili na ( uvjetno rečeno ) lokalne poslovne subjekte. Prodaja klasičnog hardwarea, ali i papira, tonera, svega kaj im treba uz dostavu. Fino krenulo do ljeta ...

Onda BUM ! Odjednom nitko više ništa ne treba. Firme na sve načine pokušavaju spasiti kunu, toner zamjenski im je preskup, a kamoli tek original ! Kupnja novog hardwarea je ravna znastvenoj fantastici...

U isto vrijeme par ljudi preko mene kupuje konfiguracije. Vrijeme izrade ponuda željenih konfiguracija i potvrda kupaca - 48 sati. Kupci uplačuju željene konfe. 24 sata prođe dok novac sjedne na moj račun i tek sam onda 100% siguran da mogu kupiti komponente.

72 sata od kada su kupci odlučili što žele do naruđbe kod distributera ( za one koji neznaju- to su dobavljači za sve trgovine u HR i ima ih više ) pola komponenti NEMA ! Kao NEMA. Za večinu toga je vrijeme dobavljivosti između 14 dana i nikad. Nakon očaja, malko plača i čupanja kose - učinio sam jedino kaj sam mogo. Povratak novca nije dolazio u obzir jer dobar dio robe je več uplaćen kod nekih distributera. Iz vlastita džepa doplatim komponente za klasu bolje i isporučim kupcima kompove. Popušil na poslu, ali barem su ljudi dobili compove.

Zašto ovo pričam ?
Jer nisu samo maloprodaje u problemima. Maloprodaja vuče za sobom dostribciju, a oni vuku vanjske velike dobavljače koji njih snabdjevaju. Situacija je daleko gora nego što se čini. Uz rabate na mnoge komponente od 0% ( ne šalim se ) IT trgovina u HR je teškom g*vnima.

Gadno vrijeme za bilokoga u trgovini, pa tako i u IT.
Paske je offline   Reply With Quote