trebao bi novu grafičku, neku s kojom ću moći mirno igrati nove igre u sljedećih godinu-dvije, moja 8800gt se sve više muči iako se još dobro nosi..
konfa je pod moj komp.. reza 1680x1050
u ADM-u su mi rekli da 4890 nebi baš išla s mojim napajanjem (460W coolermaster koje sam dobio ugrađeno u Coolermaster CM 690 kučištu). za 5850 su rekli da manje troši pa da bi ona bila ok za moju konfu.
i dal opće ima smisla stavljati tak jaku/skupu grafu na moju konfu? dal je neka od komponenti "usko grlo"? znam da je 4gb rama čisto dosta, a preporučeni CPU za igre nikad nije iznad mog C2D 3.6GHz tak da vjerujem da ostatak konfe za sad ne treba nadograđivati.. ispravite me ak sam u krivu...
Nvidiu sam otpisao u startu jer mis se čini da omjerom cijene i performansi nema što tražiti pored ati 5xxx serije
znam da će mnogi reći da je 5850 skupa i da se mogu igrati do mile volje i na najvišim postavkama i sa slabijim karticama ali svakako bi htio kupiti nešto što neću trebati mijenjati u sljedećih godinu, dvije.. a dx11 je svakako plus
naravno, htio bi uštediti ako je moguće tak da ako imate za preporučiti neku drugu grafu, jeftiniju koja će još dosta potrajati, a ok je za moju konfu, samo naprijed
nadam se da ne ispadam previše noobasti, čitao sam i druge teme dosta, rezultate testova po netu, al ipak je najbolje dobiti savjete baš za svoju konfu i u skladu sa onim što očekujem od kartice...