Nokia 6300, osobno vlasnik sam jednog primjerka. Kvaka o kojoj je riječ u temi je ova. Nije bitno što je BB5 platforma, fora je u sigurnosnom čipu koji pri promjeni sim kartice traži kod uređaja, u slučaju da je izgubljen i netko želi koristiti mobitel ili je ukraden i netko želi doći do podataka. U slučaju da ste preko 5 puta fulali kod (nije bitno telefon bio ugašen, pa fulano 4 puta pa upaljen i opet 4 puta) on automatski kriptira software. Ni kolege u Finskoj vam više neće otključati telefon NITI SA ISPRAVNIM KODOM!
Postavljate si sigurno pitanje: A ŠTO ĆU SADA SA TELEFONOM NA KOJEM MOGU SAMO PIN UKUCAT?
Jedino rješenje popravka je to da se u telefon spuca novi software, ali ne preko PC Suite nego posebnim J.A.F (Just Another Flasher) Boxom koji je servisni uređaj za Nokia telefone i telefoni se ne spajaju preko USB kabla (mitovi otključavanja telefona sa kodom i usbom) nego su posebni servisni kablovi koji dolaze uz box.
No pri tom jedinom rješenju OSTAJETE BEZ SVIH PODATAKA U TELEFONU!
Originalni servisni kod uređaja je na svim nokijama 12345, 0000 je ako ima brandiran software od strane operatera (t-mobile, vip).
Radim u servisu mobitela i često mi ljudi sa nokiama dolaze s tim problemom.
Da samo naglasim radio sam sa nemesisom, i ubio Nokiu N95 8GB i nebi ju dragi bog oživio, ali JAF BOX odradio bez problema.
Sva rješenja koja su čisto USB nisu sigurna, možda prorade možda ti ubiju matičnu ploču, jel spajanje usbom i spajanje preko kontakata za servis nije isto.
(Da objasnim što su kontakti za servis, podigneš bateriju i vidiš točkice ispod baterije konkretno na nokiji 6300 su pored sim kartice ona rupa i okomito poredani kontakti, tu idu ti servisni kablovi koji su direktno spojeni na procesor i izvršni eprom [gdje je spremljen software], a usb koristi dio memorije i nema mogućnost rada ako recimo izbriše eprom (dio memorije gdje su spremljeni nazovimo ih driverima za usb) i nemože ga više instalirat jel nepostoji što bi pokrenilo usb port)