View Single Post
Staro 03.11.2009., 16:49   #1031
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Šalje se sa nekom minimalnom vrijednosti od 15$, carine ne bi trebalo biti. Ako bude, neću ju sigurno otići podići i javit odmah paypalu i ebayu da je došlo do prevare.
Oni su gamad birokratska,ali nisu policajci.Mislim,sigurno da ima i malo tupavih tamo,ali već neko vrijeme rade taj posao i kada otvori tu kutiješinu i pogleda,znat će da to nije samo 15$,i onda će te tražit sve ostale dokumente koje sam gore napisao.Nemoj muljat pri tom,jer će te oderat još i za carinski prekršaj.Gift i mala vrijednost na paketu za koji i beba zvečarka zna da to nije to su stvari koje naprosto obožavaju.Zato se kladim da je pametnije slati nikako markirano,a čim neuglednije.
Ovo i za PayPal ti je longshot malo,nevjerujem da će samo tako presuditi u tvoju korist ako ovaj koji je slao ima,a ima sigurno potvrdu da je poslao.Ne bih se duboko u to upuštao jer s njima (kuckuckuc) nisam imao iskustva srećom,ali ako sam tako claim ide u korist kupca,za nešto što je defakto njegova odgovornost,onda je taj sustav jako - glup.nhf

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
I na mojem paketu je pisala vrijednost 20$ ... a onda su me trazili racun

Racun je glasio na ~250$ (280$ s dostavom), a onda su izracunali "Procijenjenu carinsku vrijednost" od 404$ ...

Koja je to matematika nemam pojma, ali znam da ne puse one gift fore sa vecim kutijama (pogotovo nesto tipa veci dijelovi za komp) ... cak mi se cini da su bas zato i derali do koze.

jbg sorry na kasnom upozorenju
Ti si trebao poslat žalbu :/
Nisu malo fulali što se vrijednosti tiče...
JCD inače ne ide samo tako,imao si više pošiljki taj mjesec?Ili ti je dolazilo DHL-om ili sličnom kurirskom službom koja te tražila punomoć pri carinjenju?
žile je offline