View Single Post
Staro 02.11.2009., 13:59   #3
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Bit će prije nešto do drivera jer ako imaš sliku dok čačkaš po bios-u znači da je greška vezana za same vindoze.
1. nabavi neku live distru linuxa i digni tek toliko da se vidi da li je windoza i njegovih drivera
2. nabavi druge windoze
3. u bios-u negdje imaš opciju koja ti je grafa primarna. Vidi da li je naštimano da je integrirka glavna i provjeri koliko Mb si joj dodijelio.
Hvala na javljanju.
Probao već tri različite verzije Windoza,pokušao sam već i sa 7-icom,uvijek mi se dogodi baš gore navedeno-zacrni zaslon.
Inače,našao sam u Bios-u dio za integrirane stvarčice,stavio sam za init display first čak On-Board (po defaultu je PCIe x16,valjda zato što taj Aspire M3100 dolazi sa integriranom grafikom + Radeonkom HD2400 Pro,no ona je izvađena prije prodaje računala,pa sam ja tako zaglavio sa integriranom) i efekta nema.Bilo je "Auto" (256 mb) također,probavao sam 128,64,32,ništa.

Fora je što mi sad nekad čak i kad odem u Bios,poremeti sliku.
Znači,neke vertikalne debele bijele crte se pojave po bios-ovoj plavoj pozadinskoj boji i ne mogu ništa nego restart.
Nekad mi ajde,čak dođe do windows loading screen-a,pa se zatamni zaslon,etc.
(iako,već 3-4 dana ne mogu dalje od boot-a)

EDIT: Samo da dodam,s kojom god verzijom Windoza probavao,ili bilo čega drugog,napravim sve uredno,znači:
F12,bootaj sa cd-a,stisni bilo koju tipku da boot-a sa cd-a,oke.
I tako se pojavi onaj plavi ekran,vidim dolje na bijeloj traci piše da loada Windoz fajlove sa cd-a,bla,bla - i zacrni zaslon!
Monitor,ofc,upaljen i jedino što mogu je restart,pošto mi ne vrijedi na pamet tipkat,etc.
Znači,čujem da radi,odrađuje sve što treba,zvuči uredno,no slika se zatamni i mo'š ga jebat!
Monitor uredno radi.

Još ideja?

Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 02.11.2009. u 14:14.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote