Ovih dana sam se malo bavio "općom kulturom" pa sam tako pogledao "Evil dead" trilogiju. Našao sam svoju vjeru

Predivno...
The evil dead (1981.) - po meni "najstravičniji" od tri nastavka. Majstorsko postizanje spooky atmosfere relativno jednostavnim metodama (kutevi, pomicanje i planovi kamere, zvukovi okoline...) Nekoliko epskih scena...da ne spojlam sad

Tisuće hektolitara krvi...
The evil dead 2: "Dead by dawn (1987.) - meni jednako zabavan kao i prvi dio. Sa spooky atmosfere prvog dijela, prešlo se je na malo "lakše note" - više sprdačine. Opet epske scene+još par tisuća hektolitara krvi u odnosu na prethodnika
The evil dead 3: Army of darkness (1992.) - slabiji od oba prethodnika, ali još uvijek prokleto zabavan. Zamjeram mu jedino premalo krvi

(barem u odnosu na prva dva dijela

)
Ocjena cjeline: 10/10
Obrazovanje iz područja opće kulture nastavio sam sa
Braindead (1992.) Petera Jacksona. Ovaj film je nešto predivno. Zabavno, duhovito (do pakla i nazad) i krvavo. Svećenik majstor borilačkih vještina, veterinar-nacist i zombi-sex(ne bez posljedica) samo su neki od mnoštva zanimljivih detalja kojima ovaj film obiljuje. Ako vas rečenice poput "Your mother ate my dog!", "That`s my mother youre pissing on." ili "Do you want a syringe, or are you going to sniff?" intrigiraju, onda je ovo film za vas. Oh, da. Skoro sam zaboravio - dvostruka količina krvi te puno više amputiranih ekstremiteta u odnosu na Evil dead

Ovakvi filmovi su svjetlo u mome životu. Peter Jackson je Bog i slobodno može nastaviti snimati bedastoće poput LOTRa. Zbog ovog filma mu je sve oprošteno. Ocjena: 10/10