Kao i 90% posto forumaša, i mene ujutro budi mobitel zvonjavom nekog prastarog telefona, mada sad sam dobio ideju da istražim povezanost pojedinog zvuka sa samom kvalitetom buđenja (bojim se da ovo progovara moja borba sa snom, da tražim alternativu ranijem lijeganju

). Ali ono što je bitno kod mobitela je njegovo gašenje prije spavanja. Ne znam kako je kod drugih, ali moj k750 svira alarm i kad je ugašen. Da, zračenja...ima ih svuda blabla, ali fora je što je organizam na njih posebno osjetljiv tokom sna. A mobiteli su nam obično pored glave

. Mislim da je, u ovim ozračenim vremenima, to nešto najmanje što možemo učiniti kako bi si poboljšali kvalitetu sna (života).
Malo van teme, ali za kvalitetniji san poželjno je izbaciti madrace sa oprugama. Ne samo zbog neudobnosti i škripanja, već naboja kojeg stvaraju. Koga zanima više lako će pronaći informacije o tome. Danas to i nije preveliki izdatak, jer na tržištu se nude prilično povoljni spužveni madraci (npr. oko 300 kn u Kauflandu, neki dan vidio), a radi se o madracima koji su često identični onima koje nam po raznoraznim prezentacijama prodaju za par tisuća novaca, prodavajući i podosta magle uz njega