View Single Post
Staro 02.11.2009., 01:20   #1
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
(riješeno) Zaslon se zacrni, zvuk nastavi

Holla!
Evo,ovako,konfiguracija je sljedeća:

Processor : AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 5000+
HDD : Western Digital 1 TB SATA (star manje od mjesec dana),Seagate 80 GB IDE i Maxtor 40 GB IDE
Memory : 2 GB DDR2
System Chipset : AMD 690V + SB600
Video : ATI Radeon™ X1200

Naravno,integrirano grafičko rješenje.

Ehm,sad...zadnjih tjedan dana se nešto sasvim čudno događa (barem meni).
Prvo sam mogao sve normalno raditi,bla,bla,odjednom mi se u Windowsu znao zacrniti zaslon (monitor upaljen,naravno),a zvuk se nastavi,međutim,slika se ne vraća,nego stoji crni zaslon,sve ostalo šljaka,pa mogu u mraku tapkati,heh - jedino ručni restart je moguć.
Uglavnom,kada dođe do toga,kliknem na monitoru za menu i to - menu se uredno vidi,mogu namještati sve,itd.
Eh,sad...da stvar bude još gora,ne mogu uopće upast u Windoze.
Razlog?
- Upalim komp,posta mi jedan beep (što je normalno,kaže da je sve u redu),prikaže mi Acer sliku,mogu uć u Bios,riktati,bla,bla,mogu putem F12 uletit u izbornik za boot,itd.
Međutim,nakon Acer-ove slike,ispiše sve što treba i to,krene boot-at Windoze,zacrni se zaslon i moram restartat.
Probah reinstall Windoza,tijekom instalacije,ili boot-anja sa cd-a -zaslon se zacrni ( u slučaju boot-anja windoza sa cd-a,zaplavi se) i jedina opcija je restart.
Dakle,čistio sam sve što je moguće čistiti,vadio rame,čistio slotove,ovo i ono,efekta nema.
Pogledah malo po Guglu,naletio sam na nešto zanimljivo :

Bios beep codes :
One Beep, Blank or Incorrect Display - Video Display Circuitry.

Smrdi mi na ovo,zato što mi uredno beep-a jednom,pa mi tokom boot-a zacrni zaslon.

Zanima me što nije u redu?
Moguće da je integrirana grafička riknula?
Planiram si skoknut po Atijevku PCI-E,zato pitam.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote