Bijaše to dana 31.10.2009 godine.
Jedan prijenosni frižider iz Zagreba preputovao je cijeli noć s ciljem da dođe u Dubrovnik. U jutarnjim satima, točnije oko 7h preuzet je i odvezen kod kolege Bloodthrona. Od cijele mase nam je došlo 4/5 suhog leda unutra što je rezultiralo nekih 15ak kg leda.
U primarnom planu bila je Bloodthronova konfa ali sam ja za svaki slučaj donio svoj setup ukoliko nešto krene po zlu a i htio sam vidjeti koliki je maksimalni takt novopečenog procesora pod suhim ledom.
Dok sam ja dolazio do njega, on je upogonio svoj setup i već me dočekao sa temperaturama od -70°C. Bilo je tu nekih mizernih problema sa windowsima pa sam ja donio par svojih koje smo nakon prve instalacije stalno koristili.
Da ne duljim previše evo koje smo konfe koristili:
Setup #1 - Bloodthron
- Intel i5 750
- Gigabyte P55-UD3
- 2*1GB Crucial Ballistix 1800MHz
- 2x HD4870, HD4850, 8800GT
- Corsair TX650W
- WD 80GB SATA
- Duniek Al/Cu CPU POT - full Cu modded by Bullet
Setup #2 - Bullet- Phenom II X4 955BE
- Gigabyte MA790FXT-UD5P
- 2*1GB Crucial Ballistix 1800MHz
- 2x HD4870, HD4850, 8800GT
- Corsair TX650W
- WD 80GB SATA
- Optik K13 POT
Bloodthorn je, kako sam već rekao, počeo sa benchanjem prije nego sam ja došao. Setup se dosta čudno ponašao. Na temperaturama od -10°C bolje bi reagirao nego na -50°C recimo. Najčudnije od svega, na zraku je s tim istim setupom postigao 230 MHz BCLKa a sad neovisno o bilo kakvom naponu, proc nije htio bootat na 4.5GHz nikako. Na 4.4GHz nekad a na 4.3GHz (što je uspio i na zraku) uvijek. Nakon takvog faila, odlučili smo se ipak sastaviti moj setup. Izolirao sam ploču, montirao K13 i igra je počela.
Pošto mi ovaj forum ne dozvoljava velike slike, dat ću direktni link na primarni forum stoga, ako želite vidjet što se postiglo i kako skupa sa ostalim slikama, pogledajte na :