Tema: SSD vs HDD
View Single Post
Staro 01.11.2009., 11:12   #14
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor DeadMan+ Pregled postova
jedino kad cu se sloziti da je totalno nepotrebno, je kad se radi o racunalu moje mame

probaj zamijeniti HDD u prijenosniku SSD-om, obecavam da ti vise nikad nece pasti napamet vratiti HDD u njega
Govorim o desktopu prije svega i naravno naglasak na trenutnom omjeru cijene i kapaciteta u odnosu na trenutačno financijsko stanje većine ljudi ovdje. Da imam soma kuna na bacanje, vjerojatno bi ga kupio,zašto ne,ali s obzirom da nemam i moram gledat kako ću pokriti račune s obzirom da sam bez posla...ne,hvala. Što se prinosnika pak tiče...kolko znam ima diskova koji rade na 7200rpm i za njih ako baš tražiš performanse a opet će imat dosta povoljniju cijenu nego SSD istog kapaciteta...+ SSD je zasad još prefriška tehnologija i zasad koliko sam vidio barem - kad krepa,krepa...pa...prvo ću pričekat par godina da vidim kako će se pokazati na polju pouzdanosti a tek tada ukoliko se stvar u 90% slučajeva pokaže dovoljno pouzdana da drži podatke na disku 3-5 godina bez problema...kupujem. Da se razumijemo-mislim da je SSD odlična stvar,ali je trenutno još preskup i radi se o presvježoj tehnologiji da bi došlo ovog trena do masovne primjene "po doma"...bussines sektor i serveri su druga priča.
tomek@vz je offline   Reply With Quote