Gle ajd sad netreba pretjerivat...
1. Većini korisnika (a posebno publike na koju prvenstveno i cilja Apple) je posve nebitno to kaj možeš (teoretski) pokrenut na Macu "svaki postojeći OS" i to "bez puno strke" jer oni vjerojatno nisu nikad u životu instalirali OS niti imaju namjeru, bar ne na tom Macu o kojem je rječ...
2. Niti jedan Apple komp se NE kupuje da bi šetao OSove i igrao se s njim (u doslovnom i prenesenom smislu) jer to nije ideja oko koje se on gradi...
3. Ako bi se recimo odlučio na takve egzibicije mogao bi skužit da i nije baš sve tak sjajno i bajno kako izgleda na propagandnom pamfletu jer gotovo uvjek nije i da postoje slučajevi kad to što je nešto bazirano na Intel CPUu i teoretski je "PC arhitektura" nije baš tako jer se komp ne sastoji samo od CPUa...
Ukratko - novi iMac mi je fora, jaka konfa u malom pakiranju a opet omogućuje kakvo takvo upgradanje (za razliku od laptop sheme) minimalistički dizajn u svakom pogledu (uključujući i wireless periferije kolko vidim) garantira eleganciju u kući (ili uredu bilo koje veličine i važnosti) i posve svejedno di ga stavio komp iz kojeg vodi samo jedna žica i to ona za struju će uvjek dobro izgledat (eventualno mrežni kabel ako firma neće/nesmije imat wifi), Mac OS X mu daje svoje dobrobiti koje svi koje ovo uopće zanima ionak znaju...
Mana je ipak cjena tu se nema kaj govorit, Apple stvari su UVJEK bile skuplje od komparabilne konkurencije i tako će i ostati, za Mac OS X ipak fali dodatnog softa (naravno ne mislim na profesionalne pakete ali neki to i neće smatrati nedostatkom) i još uvjek nema x64 podrške kolko znam (iako se radi na tome) tak da opet PC ima svoj prostor...