Citiraj:
Autor Kulja
Dakle dojmovi. Uredaj je stigao oko pola 1 i negdje oko 2 su me prebacili na adsl2 modulaciju i povecali brzinu. Uredaj se tada mogao koristiti ali meni nije radio i trebalo mi je duze da skuzim sto nije u redu. Uglavnom imao sam password kad se ulazilo u router i uredaj se nije mogao spojit na router i povuc sa njega podatke. Tako da ubuduce ako netko to ima neka makne da se ne muci kao ja i isprobava sve zivo. SZK je bila vrlo usluzna i sve pohvale sa te strane.
Nisam koristio maxtv tako da nemam sa cime usporedivat. Sam uredaj je jednostavan, kad ga upalite on se updejta i ja mislim od paljenja pa do gledanja treba jedno 5min (jasno to je samo kad se prvi put upali). I to je u biti to. Jedino sto sam promijenio da mi bude aspect ratio 16:9 jer je bio 4:3 default. Treba mu ja bi rekao nekih 2sec za prebaciti kanal, mozda i manje. Slika je dobra na mojoj plazmi, tko je imao dobar analogni signal nece primijetiti razliku, treba cekat HD kanale pa da vidimo. Nisam jos posteno presao sve kanale, samo okvirno i zapazio sam da neki kanali (mislim 4) mi nisu imali zvuk i jedno 3 kanal su bila "prazna" i onaj info od kanala mi titra kad prebacim na novi kanal, valjda ce rijesiti to. Ostalo sve u redu. Slika ne trza i sve je glatko.
E sad brzina. Dok sam pokusavao skuzit zasto ne radi uredaj usput sam testirao koliko mogu povuc. Islo je do 1.7MB/s max s tim da je vecinom skidao oko 1.6 i 1.5 MB/s. Skinuo sam 1.6GB za nekih 17 minuta, milina 
Evo bas sam maloprije upalio telku i probao skidat i islo je 1.3MB/s s tim da je slika na telki najnormalnije radila bez zastajkivanja, mozda mu je trebalo duze da prebaci program.
To je to uglavnom, za sada sam zadovoljan, ali treba proc jos neko vrijeme da donesem neki konacni zakljucak.
|
Danas su mi povećali brzinu, a uređaj sam trebao dobiti jučer ali mi nije došo.
E sada što se tiče brzine!
Imao sam do sada brzinu od 4 Mbps i s tom brzinom sam mogao skinuti u satu 1,8 GB podataka.
Mjerenje brzine nakon povećanja na Carnetu javlja od 8 do 10,2 Mbps, ali to je sve bez veze.
Jedino pravo mjerenje brzine je da odem na Rapidshare i pripremim cca 100 datoteka i paralelno skidam između 15 i 30 datoteka, te nakon sat vremena izmjerim prosječnu brzinu i količinu skinutih podataka. Za to vam treba premium account i barem 10 GB na accountu.
Evo mojih rezultata nakon 60 minuta paralelnog skidanja između 15 i 30 datoteka istovremeno.
Total data transfered 7,0 GB
Maximum transfer rate 18,8 Mbps ili 2,2 MB/s
Average transfer rate 16,7 Mbps ili 2,0 MB/s
Moja udaljenost od centrale je cca 1,2 km (centrala je u Trnskom a ja sam na najdaljem mogućem dijelu Sigeta od te centrale).
Toliko za one koje to zanima.
Druga stvar je kabel kojim se spaja modem i prijemnik koji se dobije ima dužinu od 1.5 m što je meni nedovoljno i nepraktično.
Zamjenski UTP kabel sa dva RJ45 konektora od 15 metara naj jeftiniji je u H2O Shopu gdje košta cca 33 kn, dok se cijena kod drugih kreće u prosjeku od 49 kn pa sve do 100 i više kuna, naravno ako nekom treba!