View Single Post
Staro 10.10.2004., 18:25   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
ISPRAVAK: Čini se da sony razvija glave koje će u jednom imati i DVD kompletno podržan, kao i BD.Pitanje jest kako će se riješiti i kompatibilnost s HD-DVDom, ali to će se još vidjeti(ako je i bude).Sam SONY kaže da će to biti format koji će vjerojatno biti budućnost PC recordinga, a sami mediji otprilike cijenom kao i dvdi.Ipak, mislim da to nije moguće znati skroz dok se ne pojavi masovno na tržištu-onda ćemo vidjeti koliko stvarno što košta.Ja navijam za blu, a vi?
I ja navijam za Rajka ali bojim se da mu analiticari konzumentskog sektora (koliko sam citao nedavno u industry insiderima) daju obol DVD-RAM-a.

Ocigledno je da je to prioritet Sony-a = Kvaliteta.
Jednako kao i Panasonicu. (koji isto prihvaca Blue Ray)

Da je to brzo sklepana prevara kao DVD onda bi odma cijena pala dole, gomila uredjaja u trgovinske lance, puno ovisnika i prodaj im medije (kao DVD playeri)

Rajko puca na kvalitetu i nudi identicne specifikacije obecanja trajnosti medija (50+godina ) identicno obecanju RAM-a i MAX MO (preko 100 godina obecanje)

Panasonic za sada samo hoce ponuditi Blue DVD-RAM sa po 9GB na svakoj strani i jos je upitna implementacija (po white papers-ima koje sam citao) dvostruke lece za
automatsko citanje obe strane?

Blue Ray je moj igrac.

Ali pogledaj SACD ili XRCD ili DVD-A, kad smo slusali na
prezentacijama iste uredjaje preko bare i po EU, odma se shvatilo da ovi formati (sto je slusnim testovima potvrdjeno od gomile audio svijeta) losije (zbog potpuno prilagodjenog transporta novim formatima) sviraju obicne (Red Book 44.1) CD-e. Nakon konverzije sama
extrakcija i stabilnost (visoko kvalitativna razina) medija
itekako dolazi u igru u vrhunskom sustavu...ali to je druga prica i necu ici u OT.

Hocu reci, ljudi (osobno) koji imaju posebne konvertore i transporte, moraju ostaviti za slusanje stare kolekcije transporte jer ih jednostavno novi uredjaji losije sviraju
(ponavljam u visoko kvalitativnim razinama slusanja)

Dakle prevara na sve strane.

To podsjeca na potpisivanja MIDI standarda (glavnog 1982) ali to je duga prica..........

Takodjer i prvi sluzbeni rat formata koji je nastao 1978,
izmedju JVC-a i Sony, ako vas zanima napisat cu, jel to nasi A/V casopisi u svojim reklamno obavezujucim "testovima" nikad nece napisati (niti znaju)

Cak je japanska vlada pokusala prisiliti JVC sankcijama !!

Visage je offline   Reply With Quote