Autor Guls
pazi onda ovo. radio sam cijelu 2007-u u vrbanima. kao komercijalist, skladištar, čistačica, blagajnica, nema kaj sve ne. Ali sve odjednom.
Ujutro dolaziš na posao, prvo ideš dole na utovar/istovar robe. Paletar nije radio, u kratkoj majici na -15C u blato i bljuzgu do kamiona, 50kg i više kutija ručno do lifta i tako dok ne istovariš cijeli kamion. Nas dvojica. Zatim odeš gore malo se ugrijati ali ti je ionako džabe jer si se već onako znojan propuhao ko svinja i ne gine ti upala pluća svakih tjedan dana. Ne moram napominjati da se jakne u vemilu NE NOSE. Zatim slijedi razvrstavanje i zaštita robe. Lakši dio posla, al opet fizikalija. Poslije toga slijedi slaganje konfiguracija naručenih od prošlog dana. Laganica ali pije živce no pare nekako treba zaradit. Trebam li napomenuti da su svi nadrkani i da ti svi jebu mater zbog bilo čega. Gableca nema jer nema vremena, kupci su bitniji, znači gladan ko pas radiš od pol 8 do 16 ili 17h. Nemreš ni srat ni pišat, moraš tražit dozvolu od voditelja, nama jako poznate gđice. Poslije toga ideš na blagajnu zamijenit, pa ti svakakvi ljudi jebu mater što su njima krivo prodali, pa zakaj je to tak skupo, da kakav sam ja to čovjek, pa sam ja kriv zato kaj njima kartica nije prošla, jebeno nesposoban i kaj ja znam kaj. Onda kad prođe ta tortura ide se raditi na IT odjel s kupcima gdje je uvijek jebena gužva ali se da izdržati. Onda ti dođe gđica voditeljica pa ti veli da nisi obrisao prašinu na miševima. Jebote kad da ju obrišem, nemam vremena na wc srat. Žena mi skine 25% plaće zbog jedne greške. Non stop su mi skidali s plaće. Tj ne samo meni, skoro svima. Ideš srat, ne javiš se nikome, skidaju ti s plaće jer nisi na radnom mjestu. Kad ti malo stane gužva onda puniš IT odjel sa kutijetinama, opremom i glupostima, čišćenje i sl, a svako malo te netko poteže za rukav da mu pomogneš, a gđica samo gleda jesi li ostavio kutiju nasred prostora da te može oprat poslije i skinut ti plaću. Ne znam, osjećam da ljudi dosta podcjenjuju taj rad, puno tu ima pizdarija koje čovjeku samo tako rasture psihu a da toga nije ni svjestan.
Možemo se mi ovako natezat do sutra kaj je teže, psihički ili fizički rad, ali ja znam da se od fizičkog možeš oporaviti, ali od psihičkog maltretiranja i natezanja nikako...
|