Citiraj:
Autor greg SE
Ukratko, to je danasnja stvarnost vecine nas u ovoj drzavi. Kriviti decke iz vemila sto su pristali raditi za 2500kn??? Sjedili na toplom i premetali komponente okolo? Oni koji takve stvari pisu nisu ocito vidjeli kako se slican iznos moze zaraditi na daleko gore nacine.
Volio bi da mogu biti tako odvojen od stvarnosti kao sto su ocito neki.
|
ovo sam i ja htio napisati ranije, ali mi je misao pobjegla.
netko tko je navikao na ured ili neku drugu vrstu zatvorenog prostora najčešće nije svjestan da neki ljudi rade puno teže poslove za istu lovu ili satnicu. recimo čišćenje snijega, utovar/istovar tereta, građevinske radove... poslove gdje doslovno crkneš od posla i kad u 22h navečer ležiš u krevetu ne znajući gdje te više boli, prva pomisao ti je da te ujutro isto to čeka. i tako svaki dan, mjesecima....
ili kompić koji radi kao vozač... zapada u gužve, a klima u kombiju mu ne radi i znoj mu lijepi traperice za kožu. po zimi gume ćelave stare 5god, neodržavan, ne zna hoće li proći idući zavoj i živ doći kući. da ne velim da kombi ima dupli pretovar, a probio je dva servisna intervala kako nije bio održavan, pa ne zna ni da li će kombi dogurat do cilja i natrag ili će krepat na pola puta. A gazda ne plaća cestarinu, a ajmo svim okolnim cestama..... Pa ne zatvore Krčki most, Kikovicu ili Maslenicu na vrijeme, pa ti se prevali kombi na bok na buri... užas.
Ili kompić s faksa koji je vozio scooter za CityEX. po kiši, snijegu, nitko te ne pita. vozi Miško! pa ode negdje i scooter krepa na sred ceste. pa negdje padne, pa ga netko pobere s autom, kočnice mu ne rade kako treba, gumama se ni ne vidi dezen koliko su izguljene... a šefovi nabijaju tempo, "ajde šta nisi, onaj prije tebe bi već bio gotov sa svim pošiljkama...."
ti dečki u Ve-milu su imali su krov nad glavom na poslu, bilo im je toplo i imali su pristup svom hardwareu i svim tehničkim điđama koji vole da ga isprobavaju i vide iz prve ruke što valja, a što ne, što se vraća na reklamacije i sl. I pošteno zarađivali svoj kruh. Ja bi rekao da većina njihovih vršnjaka i kolega nema taj luksuz danas.