View Single Post
Staro 28.10.2009., 21:21   #35
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Evo, što se zadnjeg tiče odmah u startu ubacim 30 incha HP LP3065 9.950 kuna

,te još
MBO INTEL DP55WB, iP55, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, mATX, s. 1156, bulk 780 kuna (slobodno povečaj pare za neki bolji model, ovo sam stavio ako bi išlo u matx kučište)
Intel Core CPU INTEL Core i5 750 BOX, s. 1156, 2.66MHz, 9MB cache, 64 bit, QuadCore 1.400 kuna
RAM PC-12800, 4 GB, CORSAIR TW3X4G1600C9DHX, DDR3 1600 MHz, KIT 2x2 GB 850 kuna
WD 1TB 600 kuna
HD4850 700 kuna
total:14280
Ostatak potroši na napajanje + kučište + periferiju koju god želiš jer to je fakat stvar ukusa (osim napajanja).
Ne volim ovakve teme. Ta vječna rasprava je stvarno već dosadna. No, ovo tu mi baš nije bistro. Ovaj složenac trebao bi biti argument protiv iMac-a??
Upravo ovakvi primjeri su argument za Mac. Nabrojao si PC komponente gotovo iste kao u iMacu koje dođu gotovo isto kolko i cijeli iMac. S iMac-om dobiš i Snow Leopard, iLife 09, Apple dizajn, all-in-one out-of-the-box rješenje (a ne hrpa kablovinja koja dolazi s gore navedenim komponentama, da ne spominjem posao da bi se to uopće upogonilo), unibody alu kučište. Sve od nabrojanog je nedvojbeno svjetlosnim godinama ispred PC-a, pogotovo OS zbog kojeg ljudi i kupuju Mac.

Na Mac forumima ljudi se ubiti s ovakvim primjerima tješe i opravdavaju cijenu Apple proizvoda koja je sve manje neopravdana.
Ovaj primjer pobio je jedinu prednost PC-a naspram Macu a to je cijena.

Moje je mišljenje da je jedina prednost (iako meni to nije prednost, ali gledam objektivno) PC-a naspram Macu to što PC možeš složiti i za 1k kn i za 15k kn i za 30k kn i samim tim je prilagodljiviji za ljude različitih financijskih mogućnosti. Kod Apple-a toga nema, imaš "slabiji" i jači model svakog računala i oba su astronomski skupa, ali isto tako su i astronomski dobra. Jednostavno, oni proizvode samo top proizvode jer je takva njihova politika i ne nude "strip down" rješenja kao što bi bio recimo Macbook bez kamere, osvjetljene tipovnice, baterije koja traje 2 sata (umjesto 7-8), bez optičkog audio ulaza i sl.

EDIT:
Sad sam tek vidio, ovo što je tebi ostalo novaca za periferiju, napajanje, kučište niti ne pokriva cijenu periferije koja bi mogla konkurirati onoj koju dobiješ s iMac-om (ako uopće postoji nešto što može konkurirati Apple tipkovnici i Magic Mouseu?!). Da ne spominjem da ti fali napajanje (min 500kn) i kučište??

Samsung LE-32 B530 P7
eluminer je offline   Reply With Quote