View Single Post
Staro 28.10.2009., 20:54   #110
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Ima se pravo na naknadu i kada istekne ugovor na odredjeno vrijeme. Nagledam se toga tokom godine jer sam u firmi gdje je politika tako zajebavat ljude kratkim ugovorima pazeci da ne bi slucajno ostvarili neka prava. Kako decki vecinom nemaju alternative redovno koriste naknadu cim ostvare onaj minimum od 9 mjeseci staza.
Lako moguce da cu i sam uskoro morati iskoristiti to pravo, "predugo" vec radim i pravnica je prilicno ljuta sto mi je morala dati bozicnicu, uskrsnicu, regres, godisnji pa sad opet bozicnicu jos malo.....vidim je vec kako cupa kosu i po dvoristu vristi "pa sto taj mali jos radi tu? zar nema niti jedna druga budala koja ce raditi na 10ak odgovornih pozicija za samo pola love koju bi morali dati pravom radniku?"

Ukratko, to je danasnja stvarnost vecine nas u ovoj drzavi. Kriviti decke iz vemila sto su pristali raditi za 2500kn??? Sjedili na toplom i premetali komponente okolo? Oni koji takve stvari pisu nisu ocito vidjeli kako se slican iznos moze zaraditi na daleko gore nacine.
Volio bi da mogu biti tako odvojen od stvarnosti kao sto su ocito neki.

Jedino s cime se mogu sloziti je da posla (dobrog, stalnog, dobro placenog) ima ako ga covjek stvarno zeli i spreman je na neke kompromise. Znam jer sam i sam bio u takvim situacijama ali ludo, tvrdoglavo....
greg SE je offline   Reply With Quote