Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
Mah, sad sam se već ohladio, a i nekako sumnjam da me baš te temparature i koče, jer nema mi logike 3,5GHz na 1,3v a 3,7GHz na 1,45v, to mi je malo drastičan skok, vjerovatno se pregrije čim krene dizat windowse kad ga lupim na 3,9GHz i zato odmah BSOD i restart čim se pojavi ona crtica od xp-a.
Dok ne skupim love za složit nekakvo vodeno samo za cpu (premda ne vidim da bi to u skorije vrijeme moglo biti) držat ću ga ovako kako je.
Eventualno ako popi**im pa ga puknem van na balkon, sad je vani ugodnih 5-6°C tamo poslije ponoći bi moglo zavrtit i oko nule 
|
Ne mora to bit čudno, uglavnon napon raste eksponencijalno s megahercima
Moj 550BE, kao dvojezgreni je išao na 3700 MHz sa 1,3v, dok mu je za 3800 Mhz trebalo svega 1,35V. A onda slijedi 3900 Mhz koje je
stabilno vrtio tek sa 1.52, dok je ovih 4000 Mhz max koji sam postigao sa 1.55V. (al naravno, samo za windowse, daleko je to bilo od stabilnosti

)
E sad, isti procesor, ali kao četverojezgreni 4000 Mhz ne može niti vidit, 3900 je nestabilno, dok 3800 postiže tek sa 1,5V i to nisam još istestirao jel stabilno 100%. Trebalo bi bit, pošto je OCCT uspješno zavrtio.

U međuvremenu sam HT i NB frekvencije digao na 2200 MHz, te memoriju prebacio u 3:8 omjer, tj omjer koji je diže na 1066 MHz. Još ću malo tvikat naokolo, al to je više manje to
Inače, baš se osjeća i to dobro osjeća dodatna količina topline prebacivanje X2 u X4 mod, dok sam prije pri 1.5V imao temperature 35/45 idle/load, sad iman nešto ala 40/60, iako je sobna temperatura, te rad ventilatora isti kao i prije. Al dobro je to, prihvatljivo