Znam da je prošlo već dva mjeseca ali bio bi red da se javim. Hvala na sugestijama.
Na kraju nismo kupili R500 nego jedan stari model Lenovo (na njemu je još čak IBM logo

) T61. Izvrsno kučište, tipkovnica...
http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=138942 ali samo 1GB memorije. Odmah smo kupili dodatnu memoriju, međutim tip kada je stavljao memoriju u laptop, prvo nije stavio sve šarafe (3 su falila), malo je oštetio tipkovnicu pa je na jednom dijelu bila uzdignuta. Drugi dan smo ga vratili da to proba popraviti pa smo dobili čak jedan šaraf više (sad su falila samo dva). U servisu su nam rekli da im je to pet minuta posla (da ga poprave) ali da svejedno moramo platiti cijeli sat jer to ne ulazi u garanciju. Na kraju smo vratili laptop u HGspot I dobili novac natrag (čak i za memoriju koju smo dodatno kupili). Za ne vjerovat je da ga još uvijek imaju u prodaji. Moram priznati da mi je bilo žao jer je kučište fantastično čvrsto, uopće ga ne čuješ i hladan je ko špricer. Na kraju smo kupili NB HP 6730b, VC232ES. Ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna iako ima rezoluciju 1680x1050, nije ugodno dugo gledati u ekran. Nešto je bučniji i topliji od onog t61 ali kada jednom postigne određenu temperaturu više se ne zagrijava. Jednu noć sam pustila enkodiranje tri filma u nizu, i zaspala ko beba, uopće ga nisam čula. Baterija traje cca 3 sata ako se ne radi ništa zahtjevno, 2 sata ako kći igra Sims.
Krivo mi je ko cucku što nisam prije smanjila pušenje, pričekala neko vrijeme i kupila jači Lenovo iz T serije

Ma nema veze, što je tu je.
Još jednom hvala na pomoći i isprika za tako kasno javljanje.