Citiraj:
Autor m&n
daj mi reci kako taj sonic hladi mozes ga mozda usporedit sa nekim coolerom??
btw koja je voltaza proca i koje su temp na 4.5ghz u loadu?
|
Ima po netu raznih usporedbi hladnjaka, pogtovo za taj Sonic jer je dosta dugo već na tržištu. U principu nebreš skroz vjerovati raznim review-ima dok ne vidiš kak se ponaša kod tebe s obzirom na sobnu temp, tvoje kućište i sl.
Voltaža se vidi sa CPU-Z, relativno je visoka, odnosno 1,56V...u windowsima je potrebno nešto manje, ali za 3D, odnosno da uspije odvrtiti 3D mark je trebalo ovoliko...i za par minuta rada nije tolko strašno...definitvno nije za 24/7 rad koliko god dobar hladnjak da imaš. Ja čitavo vrijeme držim proc na 4,0GHz pri 1,35V, s tim da mi je uključeno ono za smanivanje frekvencije dok nije proc opterećen, pa radi dosta vremena na 2,4GHz dok ne radim zahtjevne stvari za faks i slično.
Imao sam u pozadini uključene Hardware monitor i Core Temp za vrijeme 3D marka baš da vidim kolike budu max temp...za proc na 4,5GHz su jezgre bile 71C i 66C, a grafička 61C
Uglavnom zadovoljan sam procem, mislim da je sve dalje od ovoga nepotrebno forsiranje proca i prerizično jer bi za 4,6GHz trebalo opet povećavati napon, možda i na 1,6V za 3D rad
Razmišljam pomalo o kupnji Quad proca, kad je matična jako dobra, pa da iskoristim puni potencijal... ako netko ima ili zna nekoga tko bi prodal rabljeni Q6600 ili možda Q9450 po pristojnoj cijeni, neka javi.