View Single Post
Staro 27.10.2009., 20:01   #59
Antonic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Neznam dal je neko primjetio ali protupravno oduzimanje slobode je kazneno djelo i oni koji su to naprvilil bi trebali biti gonjeni po službenoj dužnosti neovisno o tome koji i kakav motiv oni imali za to, ograničavanje slobode kretanja u ovoj zemlji može sprovoditi samo policija...
Jos je neko reka da te zakon ne štiti. Štiti te zakon. Nisam pravnik, ali ih iman nekoliko i pravnika i odvjetnika po kući pa znam. U pravu si. To je protupravno oduzimanje slobode. To je kazneno djelo. S druge strane sigurno je prekršen i zakon o radu. Nadalje nisu uplaćivani inkasi u banku. Da ne nabrajam. Kad sam ja imao obrt za bilo koju od ovih stvari bi me inspekcija i sud tako naguzili da bi plaća kaznu do kraja života, naravno čim bi izaša iz zatvora radi ove prve stvari.

Napominjen opet. Zakon je tu jasan. I nije u njemu problem. Problem je sta prvo policija nije reagirala. Drugo da i je sud ne bi napravija nista. Treće da ovo dvoje i jesu napravili sta su trebali nasla bi se rodijačka veza koja bi sve zataškala.

Na kraju ne znam zašto vas sve ovo čudi. Pa malo vas ima 18 godina pa da ste tek sada povirili u divnu nam i lijepu našu. Ova sranja se dogadjaju već desetljećima na "brdovitom balkanu". Svaki dan se to događa i gledamo to i slušamo na radiju i TV. Od Željezare, Dalmatinke Sinj, ma ni nema smisla nabrajat. Mislim da ima manje firmi u kojima nije bilo sranja nego onih u kojima je. Ljuti i mene ovo. Ali me ne čudi nimalo. Jednom prigodom mi je reka jedan znanac, poznat vjerojatno svima vama , da za sve ovo prominit triba evolucija jedna... malo po malo...

Meni se čini da dok sami ne uzmemo pravdu u svoje ruke i počmemo rješavat ove stvari da neće ni Polančec ni Suzana ni direktor vaše firme, a ni moje.
Zašto? Pa nisu ludi..

Sorry na eseju