Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 27.10.2009., 09:48   #2544
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nisam mislio da se ovo može desit. Da je dopušteno da se desi. Priča o buferu u sub temi. Potakla od tebe jer ozbiljno razmišljaš ubacit nešto u audio sistem. Za slušat muziku? Brrr...Za naježit se od same pomisli
Nisam odavno napisao nešto što bi moglo bit korisno pa...

gore je 'in room odaziv' dvije DIY kutije od cca50kg/5cm stjenkama sa 12"Perlesom XLS & PRom , privremeno (več koju godinu ) spojenima s Rotelom RB1070.
U liniji je modificirani LC Audio sub controler (s kojim se ne vidi kraja igranju / s vrjednostima elemenata) s kojom se možeš igrat s pojačanjem, bustom, Q om , LPFom 38-80Hz ,i fazom 0-180 te premosčenjem svakog modula kao i dodanog RE HPFiltera (koji je mislim 6reda na 17Hz) koji je tu samo za filmove jer radi sranje s grupdilejom.
Sve to je naravno duplo jer se radi o 2 kanala. Tu je još i BFD (Behringer fidbek distrojer pro / DSP 1124p) za parametričnu ekvilizaciju /problematične pikove / rum modove. Jer bez toga i lagane ekvilizacije nebi više ni pomislio imat sub u zatvorenom prostoru ma što govorili čistunci. U prvih 5 minuta s tom igračkom možeš napravit više nego u mjesec dana igranja s smještajem suba u sobi. Prednji su 'stariji' Kefovi Q5 na integrircu RA-1070 koje mi nebi palo na pamet dirat. Da se radi o potpunoj aktivi bilo bi drugačije.

Uglavnom , može se reči da je u sve uloženo stvarno puno vremena ,proučavanja ,novaca te eksperementiranja i igranja.
i znaš kako sve skupa zvuči u bilo kojim kombinacijama/kad ne reproducira test tonove ?

Zvuči tako da ,ako želiš ozbiljno, sub nebi preporučio nikom ako želi od svega ozbiljno rješenje na brzinu!
Zgadit če ti se život 10 puta prije nego nađeš nešto da sve skupa cjelokupno zvuči nekako da budeš zadovoljan.
Bar ja još nisam a 'povečani uvid' u sve zagorčava postizanje audio nirvane.

Ustvari, ne trebaš uopče imat 'povečani' uvid da ti se ne sviđa. Bio je netko s foruma relativno nezahtjevan to sve slušat i...više je 'zadivljen' integrircem i 2 prednja nego sistemom s subom namješenim po mom guštu tog dana.
Možda nabasa na ovo pa ti potvrdi.
Bilo fundamenta za bacanje ali mogao bi se okladit da bi bila druga stvar da sam imao rez poviše 38Hz i da ga se čuje.

Dobro ,nije toliko loše s obzirom da je ipak ređeno da bude modularno s hrpom mogučnosti štimanja s sobom na umu što se ne može reči za rješenje tipa "kupi sub koji ti se svidi".

Ako ništa, bar je zanimljivo kad se igra
Kad ono što voziš ima kubika ovo ima grunta za dočarat .
A odigrao i ded spejs te biošok u saraundu i ako sljedeči put nešto zaigram nema šanse da to bude bez suba.
Inače, odigrao sam pola prvog a drugo nisam ni takao ,vec samo gledao kako to radi draga no to je vec druga tema. Saraund u drugom je dosta gori nego u prvoj stvari ali je drugo kao igra dosta bolje od prvog. Hvala Fleksu

Vidim da lagano ode ja pa dosta...

btw Visage, zar ti nisi rekao da odustaješ od pračenja ovog topika...
daj se odi igrat s nekim svog uzrasta

inače ,sinoč me ovaj tvoj post podsjetio na onaj resiver pa sam krenio kopat po svojoj kolekciji Audia jer sam bio uvjeren da je na jednoj naslovnici bio onaj resiver/ u jednom broju recenzija. Ali mi je u sječanju očito ostala ova stvar.