View Single Post
Staro 26.10.2009., 18:34   #221
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor legendri Pregled postova
1. Službenik/ca u Optimi će vam obećati bilo što kako bi vas namamio/la da potpišete ugovor.
- moje iskustvo:
"Koliko ću dugo biti bez interneta i TV-a kada mi T-Com ugasi uslugu i prije nego što je vi pustite?"

- odgovor OT službenice:
"Ma brzo. To ide začas. Najviše pola dana."

- stvarnost:
Prošlo je tjedan dana. Telefon mi je odmah prebačen. Internet i TV ne. Zvao sam valjda 50 puta OT službu za korisnike i svaki put mi je rečeno da će poslati požurnicu i da očekujem ubrzo poziv tehničara......

2. "Opće uvjete" nisam čitao, kao prvo jer te stvari nikad ne čitam a kao drugo jer mi ga nisu niti dali. Na zahtjevu koji sam potpisao na dnu piše tekst (čini mi se pisan fontom od 2pt koji s normalne udaljenosti izgleda kao 4 malo deblje linije) kako potpisom istog zahtjeva izjavljujem da prihvaćam "opće uvjete".
"Opće uvjete" sam jedva našao na njihovom siteu i pročitao da vidim šta mi je za činiti pošto sam evidentno "zjahan".
Pored ostalih truć-pruć gluposti našao sam i nešto čega se treba čuvati ako ste jedan od onih iz naslova teme.

citat članka 2. st. 7. općih uvjeta:
"Pretplatnik je suglasan da u slučaju nemogućnosti pružanja OptiTV usluge, nastavlja koristiti one usluge OT-a iz paketa koje su mu dostupne i za koje ima tehničke mogućnosti te da preuzima sva prava i obveze kako su one određene izabranim paketom usluga. ...."

"...Ukoliko pretplatnik u gore opisanom slučaju ne postojanja tehničkih mogućnosti za korištenje OptiTV usluge, zatraži raskid svih ugovorenih usluga, OT će Pretplatniku naplatiti ugovornu kaznu za prijevremeni raskid u skladu s Uvjetima korištenja za DSL i Općim uvjetima poslovanja za usluge OT-a."

>>>
Recimo da koristite telefon, internet i MaxTV od T-Com-a. i živite na mjestu gdje je antenski prijem TV-a užasno loš (kao ja) tako da je jedina kvalitetna alternativa IPTV.
Odlučite se na prelazak na Optimu. Raskinete u T-Comu. Potpišete ugovor u Optimi. Tjednima ste bez TV-a i onda dobijete pismo da zbog teh. problema nećete niti dobiti TV ali ste sretni jer možete koristiti telefon i internet i to narednih 24 mjeseca.
Nazad na MaxTV ne možete osim ako platite kaznu Optimi.
Znači osuđeni ste na šugavu analognu TV sliku.
>>>

Možda ćete reći da vam je službenik OT-a provjerio vaš tel. broj i rekao da imate uvjeta za OptiTV pa neka ne seru.
Ali ne....

citat općih uvjeta čl.2. st.4.:
"OT će prije potpisa zahtjeva za uslugu OptiTV-a izvršiti osnovnu provjeru dostupnosti usluga. Osnovna provjera dostupnosti usluga nije jamstvo da će instalacija OptiTV usluge biti uspješna. Izjave djelatnika i drugih ovlaštenih predstavnika OT-a koje bi upućivale na to da je osnovna provjera jamstvo kvalitete i postojanja mogućnosti pružanja usluge neće proizvoditi nikakve pravne učinke u odnosu s pretplatnikom."

Naročito mi se sviđa to da se ograđuju od bilo kakvih izjava "... djelatnika i drugih ovlaštenih predstavnika OT-a ...". Sick.

Postoji domena "nijefer.com". Uskoro će proraditi i site. I tamo će zasigurno naći svoje mjesto i optima na poddomeni "optima.nijefer.com"

Nadam se da ću barem nekog od vas spasiti velikih neugodnosti i problema.

P.S. Obrt mi se zove "ON-LINE". To je bilo OK dok sam bio na "ne-više-tako-mrskom-t-com-u". Od kako sam na "sve-više-mrskoj-optimi" sve više razmišljam da promjenim ime obrta u "OFF-LINE".
dok ne instaliraju i probaju opti-tv dali radi direktno kod tebe je glupo da kažu da nema tehničkih uvjeta,jer niti jedna mjerenja nemogu 100% potvrditi dali če raditi ili ne dok se ne isproba kod tebe.

ja bi na tvojem mestu tražio instalaciju usprkos tome što oni tvrde da nema uvjeta i tek kad bi se 100% utvrdilo da ne radi onda se može reći da nema uvjeta,ovako to zvuči samo kao izgovor nekoga kome se neda spajati ni slati uređaje.
Melani je offline   Reply With Quote