Autor agm7007
Pročitao sam par sličnih tema na forumu i dobio otprilike dojam o ovom problemu, al molim i za još koje mišljenje. Konfiguracija je ova navedena u mojem profilu lijevo, dakle matična je Gigabyte MA78G-DS3H.
Problem je slijedeći; matična ne boota, odnosno ne dođe do POST-a (nema beepova). Ventilator na kućištu se pritom normalno vrti, a ventilator na hladnjaku (Shuriken) se ne vrti, nego se samo 'lecne' svakih par sekundi.
Kad se to desi, komp nemogu ugasiti na tipku (normalno držim tipku 2 sekunde i onda se ugasi) nego moram povuć kabel iz struje (pogotovo i zbog toga mislim da je problem u matičnoj). Napravio sam i CLR CMOS, probao sam odspajati periferiju i komponente korak po korak, ali do nikakvih zaključaka nisam došao - ponekad se boota, ponekad ne. Uspjelo se bootati kad sam maknuo grafu i jedan keks memorije. Onda sam ugasio, vratio grafu da imam sliku na monitoru i opet je normalno upalio, sve ok, podignu se windowsi, radi. Mislim si sav sretan ak je tak, onda je samo taj jedan keks memorije radio probleme, super. Ali nije, ugasim ponovno i upalim i opet ista priča, ne boota. Nakon toga sam opet maknuo grafu i uspio je bootati nekoliko puta uzastopce bez grafe, taman da pomislim da je ona stvarala probleme, opet neće. Pa sad prije 5min probam opet bez grafe i uspije, opet vratim grafu i uspije. Ugasim, ponovo upalim - neće. Probam ponovno - hoće. Bottom line: mislim da se radi samo o matičnoj, kad ponekad hoće bootati, a ponekad neće. Ima li razloga sumnjati na napajanje? (vjerojatno da je napajanje, onda nebi nijednom moglo bootati?)
|