Citiraj:
Autor maX
Mislim da se samo slikovito izrazio, nije se dogodio takav konkretan slučaj 
|
Ali je 4870x2 za 8800gts, ali frend nije prihvatio.
Nego, ne kuzim zasto tolika ogorcenost odredjenih clanova koji pokusavaju nametnut misljenje da ljudi nemaju pravo na povrat novaca. Dali dolaze od osobnih neuspjeshih iskustva pa ponos neda da se prihvati cinjenice ili.. nije ni bitno....
Opce poznato je da se ako nemaju identican proizvod kupcu daje pravo na slicni ili bolji ili povrat love. Mislim da je to fer odnos i da trgovina mora osigurati rezervne dijelove za kupljeni proizvod. Posto se ovdje radi o dijelovima koji se ne popravljaju znaci identicne takve.
Da, kompjuteri su specificni jer cijene padaju ko lude pa ovo slicni ili bolji ne igra ljudima ulogu jer nakon 1 g bolje je uzeti povrat love i uzeti puno bolji. Da se radi o recimo stereo pojacalu - gdje nema nekih pomaka onda naravno da je tako.
Obicno se (bar bi trebalo) uzima ono sto je bolje za kupca (kao sto se uzima u radnom odnosu ono sto je bolje za radnika). Ovo je banana drzava i kad ministar moze istovremeno tumaciti zakon na dva nacina (kako njemu pase) i ne odgovarati na to - sve je jasno.
Znaci, trgovine krse nasa prava a mi se jos sjetimo ih i braniti...
Ako se pogleda ovaj topic, ako se zbroje uspjesna ostvarivanja prava - vidljivo je da ljudi dobivaju povrat novaca ili robu u protuvrijednosti. Vise da nego ne. Naravno obicno nakon sto prodje rok.
Ni links koji se tu bahati nije imun. Kako se blizi krajni rok tako i oni mjenjaju pricu...
Sigurno ne zbog toga jer im se neda pricati inspektoratu kako kupac zahtjeva ono sto nije njihovo pa radje daju par tisuca kuna.
Tako ljudi, mozemo mlatiti slamu osobnim nekim stavovima i svojim pogleedima na pravdu, ali ocito je na sta svi mi imamo prava nakon sto se uredjaj pokvari. Bez obzira sto neki rade to namjerno.. to u cijeloj prici nije problem kupca nego trgovine i zakonodavaoca...