25.10.2009., 01:11
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Nemas bas puno iskustva s onboard RAID kontrolerima vidim, evo primjera sto ICH9R moze s obicnim WD diskovima, a sto se tice "R" u naslovu, on je najnormalnije implementiran i naravno potpuno funkcionalan ... sto bi znao da si ga koristio
|
od kud se znamo? ja mislim da ti ne shvacash bit ove teme. DA, moze kupiti racunalo ICH10R i i Quad i sl. , ali to je racunalo OVERKILL za ovaj slucaj i opcenito 99% kucnih korisnika.
Citiraj:
Za broj SATA konktora na NAS masini ... nemam rijeci ... ako ti je takvo razmisljanje onda stvarno nemamo bas o cemu raspravljat.
|
DA, moze kupiti plocu s 10 SATA portova, ali to je OVERKILL za ovaj slucaj i 99% kucnih korisnika.
Citiraj:
Brzina rada je vrlo osjetna ako se ide na kopiranje podataka sa/na/unutar NAS uredjaja, a mreza je samo jedan od brojnih nacina "eksploatacije" podataka.
|
ajde nabaci par real world primjera s tipom podataka koji se ovdje spominje i kolika poboljsanja/vremenske ustede ti ocekujesh od tih superiornih rijeshenja
Citiraj:
Zasto ne imati multifunkcionalnu masinu za istu cijenu ... od viska ne boli glava.
|
zato sto cijena nije jedini parametar, a za NAS je sve samo ne uredjaj na koji cesh direktno spajati TV
Citiraj:
Energetska efikasnost je vrlo blizu sto bi i sam znao da imas stvarne podatke, a svaka ploca je vise manje jednostavna za koristenje (cast izuzecima).
|
cek, ti zelish reci da CoreDuo isijava manje topline od Atoma?
da, Q/P43/45 isijava manje topline od 945GCxyz ? (zapravo neznam o kojoj se tocno verziji 945 radi)
Da je naponska regulacije potrebna za Atom zahtjvnija od one za CoreDuo......
Citiraj:
Atom je dobar, ali ne i bolji od drugih "mocnijih" rjesenja.
|
netreba biti bolji, treba biti dovoljno dobar. nitko ne osporava da ce mashina koju ti propagirash biti brza, ali sto cesh morati zrtvovati za uzvrat? (ploca jeste ITX kao i ova za atoma, ali zato napajanje nije, potrosnja el.en/zagrijavanje nije ....)
Citiraj:
Kvaliteta izrade je veliki plus ... ali ocito ni tu bas nemas previse iskustva.
|
komentar 15-o godishnjaka
Citiraj:
Fleksibilnost u vrstama konekcija je UVIJEK veliki plus, a multimedijalni izlazi secer na kraju.
|
da, velika koristi od njih, HDMI na NASu je ono sto svi trebamo
Citiraj:
Maticna o kojoj ja pricam je mini-ITX stoga taj sustav mozes ostvariti u bilo kojem obliku kucista (NAS, HTPC, desktop mini, Heineken bacvica ...).
|
ploca nije jedini dio racunala
Citiraj:
Da skratimo pricu ... ATOM nikada ne bi uzimao (uz ostale postojece opcije ploca) za nekakav ozbiljan media server/ HTPC, tako da stvarno nema smisla vise argumentirati nesto sto ocito ne prihvacas kao ocigledno nadmocnije rjesenje.
|
gdje je ovdje trazen HTPC? to si ti ugurao u sve ovo NP
@Stil:
Citiraj:
Sam vidis argumente za i protiv, a odabir ovisi direktno o tvojim potrebama/preferencijama/buducim zeljama
|
tocno tako
Citiraj:
BTW kako god odlucis pogrijesiti ne mozes, ali su u pitanju sitnice koje zivot cine ugodnijim i jednostavnijim.
|
tocno tako
Izgleda da smo mi ovo racunalo zamislili na potpuno drugaciji nacin.
BTW ako nemozesh uci u ovakvu raspravu bez :
Citiraj:
Kvaliteta izrade je veliki plus ... ali ocito ni tu bas nemas previse iskustva.
|
i sl., postani blogger, iskljuci komentare i uzivaj.
|
|
|