View Single Post
Staro 25.10.2009., 01:11   #65
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Nemas bas puno iskustva s onboard RAID kontrolerima vidim, evo primjera sto ICH9R moze s obicnim WD diskovima, a sto se tice "R" u naslovu, on je najnormalnije implementiran i naravno potpuno funkcionalan ... sto bi znao da si ga koristio
od kud se znamo? ja mislim da ti ne shvacash bit ove teme. DA, moze kupiti racunalo ICH10R i i Quad i sl. , ali to je racunalo OVERKILL za ovaj slucaj i opcenito 99% kucnih korisnika.
Citiraj:
Za broj SATA konktora na NAS masini ... nemam rijeci ... ako ti je takvo razmisljanje onda stvarno nemamo bas o cemu raspravljat.
DA, moze kupiti plocu s 10 SATA portova, ali to je OVERKILL za ovaj slucaj i 99% kucnih korisnika.
Citiraj:
Brzina rada je vrlo osjetna ako se ide na kopiranje podataka sa/na/unutar NAS uredjaja, a mreza je samo jedan od brojnih nacina "eksploatacije" podataka.
ajde nabaci par real world primjera s tipom podataka koji se ovdje spominje i kolika poboljsanja/vremenske ustede ti ocekujesh od tih superiornih rijeshenja
Citiraj:
Zasto ne imati multifunkcionalnu masinu za istu cijenu ... od viska ne boli glava.
zato sto cijena nije jedini parametar, a za NAS je sve samo ne uredjaj na koji cesh direktno spajati TV
Citiraj:
Energetska efikasnost je vrlo blizu sto bi i sam znao da imas stvarne podatke, a svaka ploca je vise manje jednostavna za koristenje (cast izuzecima).
cek, ti zelish reci da CoreDuo isijava manje topline od Atoma?
da, Q/P43/45 isijava manje topline od 945GCxyz ? (zapravo neznam o kojoj se tocno verziji 945 radi)
Da je naponska regulacije potrebna za Atom zahtjvnija od one za CoreDuo......

Citiraj:
Atom je dobar, ali ne i bolji od drugih "mocnijih" rjesenja.
netreba biti bolji, treba biti dovoljno dobar. nitko ne osporava da ce mashina koju ti propagirash biti brza, ali sto cesh morati zrtvovati za uzvrat? (ploca jeste ITX kao i ova za atoma, ali zato napajanje nije, potrosnja el.en/zagrijavanje nije ....)

Citiraj:
Kvaliteta izrade je veliki plus ... ali ocito ni tu bas nemas previse iskustva.
komentar 15-o godishnjaka
Citiraj:
Fleksibilnost u vrstama konekcija je UVIJEK veliki plus, a multimedijalni izlazi secer na kraju.
da, velika koristi od njih, HDMI na NASu je ono sto svi trebamo
Citiraj:
Maticna o kojoj ja pricam je mini-ITX stoga taj sustav mozes ostvariti u bilo kojem obliku kucista (NAS, HTPC, desktop mini, Heineken bacvica ...).
ploca nije jedini dio racunala

Citiraj:
Da skratimo pricu ... ATOM nikada ne bi uzimao (uz ostale postojece opcije ploca) za nekakav ozbiljan media server/ HTPC, tako da stvarno nema smisla vise argumentirati nesto sto ocito ne prihvacas kao ocigledno nadmocnije rjesenje.
gdje je ovdje trazen HTPC? to si ti ugurao u sve ovo
Citiraj:
EOD
NP

@Stil:

Citiraj:
Sam vidis argumente za i protiv, a odabir ovisi direktno o tvojim potrebama/preferencijama/buducim zeljama
tocno tako

Citiraj:
BTW kako god odlucis pogrijesiti ne mozes, ali su u pitanju sitnice koje zivot cine ugodnijim i jednostavnijim.
tocno tako

Izgleda da smo mi ovo racunalo zamislili na potpuno drugaciji nacin.

BTW ako nemozesh uci u ovakvu raspravu bez :
Citiraj:
Kvaliteta izrade je veliki plus ... ali ocito ni tu bas nemas previse iskustva.
i sl., postani blogger, iskljuci komentare i uzivaj.
danij3l je offline   Reply With Quote