Evo par usporedbi sa G9 ako nekog zanima.
Koristio sam Logitech G9 nekih 7-8 mjeseci i nikako se nisam mogao priviknuti na slijedece stvari:
- oblik: nikako mi nije odgovarao. Jednostavno je za moju ruku premali jer osobno volim cijeli dlan nasloniti na misa (palm grip)
- materijali gripova: koji god grip koristio (wide ili precision) dlanovi su mi se strahovito znojili.
Iz navedenih razloga sam odlucio "umiroviti" Logitech G9 i nabaviti Logitech G500.
Nakon sto sam kupio G500 moj dragi G9 je otisao na trznicu i prodan je.
G500 koristim vec nekih mjesec dana.
Evo nekih usporedbi ako nekome nesto znace i pomazu:
- optika: definitivno na strani G500. Vec na papiru G500 je bolji od G9 i to se lagano osjeti u koristenju. G9 je predobar mis i G500 je samo za nijansu bolji. Npr. u CoD4 sa G9 sam koristio DPI 3200 i ingame sens 4.5, a sada imam DPI 5600 i ingame sens 2.5. Dodje manje vise na isto, ali sa G500 je sve onako lagano "gladje" i preciznije.
Majstori koji briju kako je sve preko 1600 DPI previse lagano FOF jer nemate sta komentirati u topicu za high-dpi miseve
- kvaliteta materijala: definitivno je na strani G9. Materijali koristeni na G500 su dobri i nema problema sa tim, ali oni na G9 jednostavno na prvi pogled i dodir pokazuju da su kvalitetniji
- tipke: definitivno na strani G500. Sve tipke jednostavno ostavljaju bolji dojam, a da ne napominjem onu dodatnu 3. bocnu tipku. Treba malo vremena da se na nju navikne, ali poslije toga postaje nezamjenjiva.
Mozda bocne tipke na G500 ostavljaju bolji dojam jer su "fixne" dok su na G9 dio gripa
- scroll: manje vise su isti, ali G500 dobija na ovom podrucju zbog lako dostupne hyper scroll tipke. Na njemu je odmah iza scrola dok je na G9 s donje strane misa
- software: oba misa dijele isti software no na ovom podrucju je G9 definitivno puno bolji. Kao prvo, kod njega je moguce svakom profilu dodijeliti razlicitu boju dok je kod G500 uvijek crvena. Takodjer, G9 moze spremiti 5 profila na sam mis dok G500 moze samo jedan. Meni nepotrebno, ali ipak je kod G9 to bolje posebno onome tko za time ima potrebu.
- design: G9 pobjeduje samo tako. Design je subjektivna kategorija, ali G500 je jednostavno ruzan. Mis je odlican po tehnickim karakteristikama, ali design mu je... Definitivno je po ovom pitanju G9 daleko ispred
Na kraju krajeva kao sto je kolega Žile rekao: razlika izmedju miseva je manje vise u gripu koji korisnik koristi i to bi trebao biti neki orijentir kod odabira izmedju G9 i G500.
G500 ima bolju optiku, tipke i scroll (scroll zbog lakse dostupne tipke za mode switch) dok je G9 bolji na svim drugim podrucjima.
Promjenjivi gripovi na G9 su nesto nenadjebivo. Npr. mogucnost ciscenja misa kod gripa koji se moze skinuti dobija sasvim novu dimenziju i dok se ne proba ne moze se skuziti koliko je to prakticno.
Koji god odabrali necete pogrijesiti: oba su vrhunska proizvoda.
Naravno, cijena je debelo na strani G500