Ali imam opciju u biosu koja mi dopuštada odaberem ht link speed i mogu ići do 2.0GHz, znači slobodno da puknem na 2.0?
Dalje, prije nego krenem u OC, zasad još pregledavam bios jer mi se dosta toga premjestilo i otvorilo kako sam flashao zadnju verziju, dali da onda kontroliram ht da mi ne prelazi 2.0GHz kao što je to prije bilo potrebno, jer znam da je na brisbane-u se znalo zamrzavati ako pretjeram sa ht-om?
Dalje, nb, njega je isto bolje čim više se može nagurat ili se isto treba pazit da ne prelazi određenu brzinu zbog smrzavanja??
Jbg, sad mi je to sve malo novo, na blekiju sam imao multiplier otključan a i nije bilo ni pola ovih opcija, sad imam i power state opcije u biosu za cpu i još dosta stvari, a što je najgore sve se razbacalo na sve strane.
Dalje, CnQ mi je aktivan u biosu ali nevidim nikakvo usporavanje takta niti smanjivanje voltaža dok vrtim samo desktop i pcwizard, vjerojatno ću trebat instalirat i drivere za C 'n Q jer izgleda ovi koji su trenutno na kompu ne prepoznaju novu proc pa ni ne rade ništa, samo mi vent reguliraju zavisno o temparaturi.
Ako ima negdje kakav guide za OC ovih procesora na nekakvoj matičnoj sa awardovim biosom bio bih zahvalan, ionako ne mislim tražit granice, nego probat ga natjerat na nekih 3,3-3,4 i držat tako.
Cooler je katana3, drži ga na default postavkama u loadu 42°C maksimalno, dok je u idle oko 30°C, memorija supertalent tvornički 800MHz, 4-4-3-9@2,1v i provjereno ide preko 1000 na 5-5-5-15 i nekih 2,2v, međutim nju bih rađe ostavio na nekih 800-900MHz sa njenim latencijama jer se dosta osjete u radu stegnute latencije, barem je prije tako radila.
Edit:
Evo sa ht-om na 2,0GHz
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=787583