View Single Post
Staro 24.10.2009., 20:08   #62
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ukratko:
  • Nemas bas puno iskustva s onboard RAID kontrolerima vidim, evo primjera sto ICH9R moze s obicnim WD diskovima, a sto se tice "R" u naslovu, on je najnormalnije implementiran i naravno potpuno funkcionalan ... sto bi znao da si ga koristio
  • Za broj SATA konktora na NAS masini ... nemam rijeci ... ako ti je takvo razmisljanje onda stvarno nemamo bas o cemu raspravljat.
  • Brzina rada je vrlo osjetna ako se ide na kopiranje podataka sa/na/unutar NAS uredjaja, a mreza je samo jedan od brojnih nacina "eksploatacije" podataka.
  • Zasto ne imati multifunkcionalnu masinu za istu cijenu ... od viska ne boli glava.
  • Energetska efikasnost je vrlo blizu sto bi i sam znao da imas stvarne podatke, a svaka ploca je vise manje jednostavna za koristenje (cast izuzecima).
  • Atom je dobar, ali ne i bolji od drugih "mocnijih" rjesenja.
  • Covjek je slozio racunalo u zivotu ... to problem nije uopce IIRC.
  • Kvaliteta izrade je veliki plus ... ali ocito ni tu bas nemas previse iskustva.
  • Fleksibilnost u vrstama konekcija je UVIJEK veliki plus, a multimedijalni izlazi secer na kraju.
  • Maticna o kojoj ja pricam je mini-ITX stoga taj sustav mozes ostvariti u bilo kojem obliku kucista (NAS, HTPC, desktop mini, Heineken bacvica ...).

Da skratimo pricu ... ATOM nikada ne bi uzimao (uz ostale postojece opcije ploca) za nekakav ozbiljan media server/ HTPC, tako da stvarno nema smisla vise argumentirati nesto sto ocito ne prihvacas kao ocigledno nadmocnije rjesenje.

EOD

@Stil:

Sam vidis argumente za i protiv, a odabir ovisi direktno o tvojim potrebama/preferencijama/buducim zeljama

BTW kako god odlucis pogrijesiti ne mozes, ali su u pitanju sitnice koje zivot cine ugodnijim i jednostavnijim.

EDIT:

BTW moram zuriti ... zene zoveju

Cujemo se sutra