View Single Post
Staro 24.10.2009., 10:48   #1969
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Da, samo reci koja trgovina? I jel inspektor izašao na teren?

Ugl, sve najbitnije je rečeno u ovom postu. Koliko sam ja shvatio iz natezanja nadobudnih klinaca i trgovina, jest da su klinci previše palili hardver i tražili lovu. Mislim da više niti jedna trgovina ne daje povrat love, isključivo jer to vodi samo u propast firme. Jebeno, kada pogledaš, ti skuriš 8800GTS, dučan ti mora vratiti lovu (3000kn ajmo reci), šalje karticu nazad proizvođaću ili posredniku, svejedno... i dobije karticu sličnih ili malo boljih karakteristika. Ne boj se, za skurenu GTS oni dobiju nazad repariranu karticu ili nekaj u rangu, ajmo reci 9800GTX. I kaj misliš, tko je u gubitku tu? Trgovina naravno, i zato se ponašaju kako se ponašaju.

Tu nastupa i zakon, koji se može tumačiti na bezbroj načina. Gospođa Nevenka iz gornjeg linka spominje da ako uređaj ima jamstveni list, tada prava o povratu novca ne vrijede, već pravila navedena u jamstvenom listu i zakonu o obveznim odnosima ...nije niti meni prejasno to, vjerujem niti njoj. Iz navedenog prijmera se vidi, umjesto 8800 ultra, dobivna 260GTX, kartica po specifikacijama snažnija od stare, i nema razloga da se zamjena ne prihvati, tako je i bilo... , zamjena je potvrđena od inspektorata kao zakonska. Navedene su spec stare i nove, npr stara 128sp, nova 216sp, stara 348bit, nova 448 bit, stara 512MB, nova 896MB....itd. Takva bi bila i situacija s Ballistixima...

Ali ja sam osobno dobio drugačije tumačenje inspektora (kada je bila neugodna situacija u vemilu, ali su popustili nakon prijave), ali tko će ga znati kaj je istina kada se na zakon o zaštiti potrošača nadoda zakon o obveznim odnosima .
Pa to je ona ženska što si već spominjao što nema pojma
To je jedan primjer koji je,zamisli,ona druga strana izvukla iz arhiva.Što nije izvukao neki drugi...Po mogućnosti nadzor koji je obavio muški inspektor
Ja bi za taj slučaj išao na gospodarsku komoru.
Nije situacija jasna,ali sve što smo svi mi uključujući i tebe,zajedno sa mojim dopisom iz udruge Potrošač tumačili,time pada u vodu.
Naravno,tu su i nezaobilazne igre riječi tipa da ako kartica ne radi ona nema nedostatak nego je neispravna i slične budalaštine.

EDIT:glupači vjerojatno nije jasno niti to,da su oni meni prodali proizvod bez jamstvenog lista da ona uopće nebi bila na terenu
žile je offline   Reply With Quote