Citiraj:
Autor Alfa_R
Neznam kakvijh on ima iskustva ali...
Jeli po tebi za gts8800 dovoljno jaka zamjena 4870x2 (nudila se i 280 isto)? i to nakon 3 godine. Odbijena ponuda(e), dobiven put povrat od masnih 3k+...
|
Da, samo reci koja trgovina? I jel inspektor izašao na teren?
Ugl, sve najbitnije je rečeno u
ovom postu. Koliko sam ja shvatio iz natezanja nadobudnih klinaca i trgovina, jest da su klinci previše palili hardver i tražili lovu. Mislim da više niti jedna trgovina ne daje povrat love, isključivo jer to vodi samo u propast firme. Jebeno, kada pogledaš, ti skuriš 8800GTS, dučan ti mora vratiti lovu (3000kn ajmo reci), šalje karticu nazad proizvođaću ili posredniku, svejedno... i dobije karticu sličnih ili malo boljih karakteristika. Ne boj se, za skurenu GTS oni dobiju nazad repariranu karticu ili nekaj u rangu, ajmo reci 9800GTX. I kaj misliš, tko je u gubitku tu? Trgovina naravno, i zato se ponašaju kako se ponašaju.
Tu nastupa i zakon, koji se može tumačiti na bezbroj načina. Gospođa Nevenka iz gornjeg linka spominje da ako uređaj ima jamstveni list, tada prava o povratu novca ne vrijede, već pravila navedena u jamstvenom listu i zakonu o obveznim odnosima ...nije niti meni prejasno to, vjerujem niti njoj.

Iz navedenog prijmera se vidi, umjesto 8800 ultra, dobivna 260GTX, kartica po specifikacijama snažnija od stare, i nema razloga da se zamjena ne prihvati, tako je i bilo... , zamjena je potvrđena od inspektorata kao zakonska. Navedene su spec stare i nove, npr stara 128sp, nova 216sp, stara 348bit, nova 448 bit, stara 512MB, nova 896MB....itd. Takva bi bila i situacija s Ballistixima...
Ali ja sam osobno dobio drugačije tumačenje inspektora (kada je bila neugodna situacija u vemilu, ali su popustili nakon prijave), ali tko će ga znati kaj je istina kada se na zakon o zaštiti potrošača nadoda zakon o obveznim odnosima .