Citiraj:
Originally posted by Towar
To sam i ja mislija pitat, zašto u Hr uopće nema vantecovih uvoznika. To je jedan od najvećih proizvođača modding opreme, a njihove proizvode se može nabavit samo u sloveniji
|
Svijesni smo situacije na nasem trzistu i doista radimo sve sto je u nasoj moci da kvalitetne (provjerene) proizvode renomiranih firmi (kao sto je npr. Vantec) dovedemo na nase trziste. Nazalost ne mozemo sve napraviti odjednom (iako bi i mi sami to htjeli).
Takodjer moram priznati da se dobar dio vantec-ovog asortimana, (doduse ne pod njihovim imenom, ali to ne znaci da su losije kvalitete) moze kupiti kod nas (MaxModus) npr. interne ladice za hdd-ove (original ICY BOX/DOCK), sve moguce vrste FDD,HDD,SCSI (ne znam da li kod nas itko drzi rounded SCSI kablove) rounded kablove (5-6 različitih vrsti), coolere za notebook-ove, citace memorijskih kartica (8-u-1), ultra tihe ventilatore (NOISEBLOCKER - po specifikacijama definitivno najtisi ventilatori na trzistu, tisi i od vanteca i od papst-a, sa 3 godine garancije!), USB hub-ovi (2,4,7 portova sa napajanjem), RAM cooleri (REVOLTEC - 5 razlicitih vrsta), HDD cooleri (LEY- hdd cooleri+vibe fixeri, rucno radjeno - u njima se isporucuju 15Krpm SCSI diskovi!).
Vjerojatno cete svi reci - da sve je to OK, ali ipak nije vantec - istina, ali vjerovatno i sami znate da vantec nije proizvodjac tih stvari, vec samo brand koji pazi da se iskljucivo kvalitetni proizvodi prodaju pod njihovim imenom (za vecinu vantecovih stvari znam tko ih proizvodi pa zato ovo i pisem).
Jedino sto se doista kod nas ne moze nabaviti je njihovo kuciste, napajanja (priznajem imaju neke vrlo respektabilne podatke u specifikacijama, medjutim opet ima napajanja koje imaju i bolji "score" u nekim kategorijama, a dobavljiva su kod nas - nosieblocker), 2-u-1 kontroleri (za CCFL i ventove), slot protection kitovi i jos par stvarcica.
Kao sto sam vec spomenuo u prijasnjem postu, cable sleeving kitovi (obicni i uv reaktivni) i molex konektori (3,4 pin, obicni i uv reaktivni) stizu krajem ovog mjeseca, kao i jos neka iznenadjenja o kojima ne bi sada zelio puno pricati ...
Jedino sto jos zelim dodati na kraju - zelim zamoliti cijenjene citatelje ovog posta da ga ne dozive kao moj izgovor i muljanje zasto kod nas (kad kazem nas mislim na MaxModus, a ne na trziste!) nema vantec-a, nego naprosto zelim istaknuti da ima istih ili vrlo slicnih proizvoda (nista losije kvalitete) po povoljnijoj cijeni.
------------------------------------------------------------------------------------
E sad odgovor na jos jedan prijasnji post o nama - sto zelimo biti ...
Nas cilj/ideja je da pokusamo na trziste dovesti sto kvalitetnije i hard-to-find proizvode, ali nazalost (ne kukam zbog nas i nase zarade, nego zbog toga sto si vecina ljudi jos uvijek ne moze priustiti proizvode/proizvodjace koje bi htjeli - npr. ja bi osobno zelio da si svi mogu priustiti aute od 100,000 EUR, svima bi bilo bolje!) treba biti svjestan situacije i dobro "izvagati" argumente prije nego li se neki proizvod ponudi trzistu. Kako bi ovu tezu potkrijepio cinjenicama - jos jednom cu se osvrnuti na komentare o LEY napajanju od 450W (rucni rad) koje je vec bilo predmetom "izrugivanja" zbog svoje cijene. Na kraju mi ispadamo "munjeni" jer se smo mu "nabili" cijenu - tko zeli neka provjeri koliko dodje u Njemackoj! Rekli bi ljudi - "kol'ko para tol'ko muzike!"
Nase trziste je takodjer u velikoj mjeri izlozeno jos jednom fenomenu - novinskim/magazinskim clancima i rekla-kazala sistemu - kada novinari nesto napisu to je onda to - odmah se stvara "kult" odredjenog proizvoda kojeg je doista jako tesko srusiti. Npr. hvale se maticne ploce odredjenog proizvodjaca (ne zelim ga sada imenovati), a kada ju kupis, shvatis da su kondenzatori toliko blizu socket-u da ne mozes montirati cpu cooler, pa dobijes sve moguce raid-ove na njoj, ali ima samo jedan problem - nitko nije rekao da ne mozes koristiti sata i scsi raid istovremeno ... mozda sam u krivu, ali moze ploca biti od zlata, ali ovakva sitnica ju lako pretvori u hrdjavo zeljezo, zar ne?
Ili zasto postoje napajanja od 500W od 200kn i ono od 1200kn ... pa zar oba ne daju 500W? Iskreno, sto vama i meni kao kupcu znaci 500W? Jel znate koliko hdd-ova, dvd przilica ili ostalih uredjaja mozete prikljuciti na takvo napajanje? (opet jedna usporedba sa auto/moto svijetom - da li se isti motor od 170KS ugradjuje na motocikl, automobil ili bager? Kako je moguce da 175KS iz motocikla ne bi pokrenulo bager, koji pokrece motor od 100KS, a ima nosivost od 1000 kg? Jednostavno - konstrukcija/snaga motora kod motocikla proizlazi iz velike brzine okretaja motora, dok kod bagera ona dolazi od manjeg broja okretaja i velikog okretnog momenta.) Ista stvar vrijedi i za napajanja ... kvalitetnih 300W moze pogoniti zahtjevnije racunalo od onoga labeliranog na kojem pise 550W ...
Do sada sam nebrojeno puta bio izlozen situaciji kada sam bezuspjesno pokusavao predloziti i prezentirati u zivo kupcu proizvod za koji sam znao i imao obrazlozenje da je bolji (i najcesce jeftiniji) od onoga sto kupac zeli, medjutim takodjer najcesce bezuspjesno. Kupac je jednostavno bio uvjeren da "rekla-kazala" sistem radi bolje ... Mi osobno volimo poticati ljude koji dolaze u nas "ducan" da se vrate i iznesu nam svoja iskustva kako o proizvodima koje su kupili kod nas, tako i o ostalim proizvodima na trzistu.
Da me netko ne bi krivo shvatio, ovo nikako nije generaliziranje i trpanje svega u isti kos i ne znaci da su novinari lazovi i pisu gluposti i da nemaju pojma ni o cemu. Ovo je samo jedan djelic, mozete cak reci i izvucen iz konteksta koji nitko nece spomenuti, sve dok ne kupite neki proizvod, kada je vec najcesce kasno da se stvar promijeni i odstrani gorak okus ...
Eto, ukratko nastojimo izgraditi fair-play odnos prema kupcu, ne samo sa ciljem da mu nesto prodamo, vec da ga i educiramo (takodjer vrijedi i obrnuto - da kupac educira nas, sto nam je izuzetno drago).
Pozdrav,
Dino