Evo beba je stigla u ponedjeljak

Pikirao sam ga valjda od kada sam vidio da izlazi u ovoj temi,pa sam ga tražio na eBayu,no vidjevši da je cijena kod nas 499kn,a tamo približno 70$,
shvatio sam da vjerojatno neću proći ništa jeftinije...
Bitan faktor koji je ubrzao kupovinu je taj da je cijenom identičan G5 rev.2 pa sam u iščekivanju da svaki dan cijena skoči
odlučio mučan čin provlačenja kartice kroz POS obavit što prije

- Ergonomijom sam miš se ne razlikuje od one koja se povlači valjda od MX500 miša.
Konture su neznatno drugačije od G5,moj subjektivan dojam jest da malo više ispuni šaku u odnosu na njega - možda se varam jer je ovaj ipak gumiran sa strane,dok moj G5 rev.1 to nije bio.
U svakom slučaju tranzicija na novi miš za moju ruku nije bila isuviše stresna.
- Raspored i broj tipki je uvećan,što se vidi iz samih specifikacija.
Ono što zamjeram u ovom trenutku,jer se vjerojatno radi o stvari navike,tipke za reguliranje DPI-ja se više ne nalaze ispod scrolla,gdje je sada tipka za uključivanje,odnosno isključivanje Hyper Scrolla,nego su sa lijeve strane pri rubu.
Ono što mi smeta je činjenica da sada gdje sam navikao ne imati ništa pod prstom,imam dvije tipke.Ovo je subjektivan dojam.
- Bočnih tipki ima tri,što je plus.Minus je jer sam ja na svom G5 navikao imati jednu veliku,tako da sad moram pikirati onu koju u stvari želim i pritisnuti.
Nakon par tjedana korištenja vjerujem kako će ovo sve doći na svoje.
- Scroll je puno tiši u običnom radu od onog na G5 - tu je vjerojatno i vrijeme učinilo svoje,jer ako mi je garancija na miš istekla,onda možete mislit koliko ga imam i koliko mi je dopizdio...

- Cartridge za utege je smanjen u odnosu na G5 i sada u njega stane 5 utega.Broj utega u kutijici je ostao isti.
- Setpoint driveri za W7 imaju drukčije sučelje od onog koje sam imao do sada.
Mogu reći kako mi se puno manje sviđa i nije isuviše user friendly,kao što je bilo na Visti.
Ima daleko više opcija,ali nisu više pregledno posložene kako je to bilo prije,odnosno kako sam ja na to navikao.
Pomoću programa je moguće spremiti 1 profil na onboard memoriju,tako da se miš ponaša isto na svakom računalu na koje je spojen.
- Optika je u egalu sa G9x,ima pun qrac DPI-ja koji nose DFP etiketicu.Nekim optimumom za 24" ekran smatram 2500DPI-ja.
- Kvaliteta boje i dezena na gornjoj strani miša mi se ne dopada previše i mislim kako će biti podložno izlizivanju uslijed znojenja dlana u dužim periodima korištenja.
Općenita kvaliteta izrade mi se čini vrlo dobra jer se vidi da je to miš koji je napravljen od kvalitetne plastike koji se neće razjebat samo tako.Izlizat će se eventualno.
Kao zaključak glupo mi je iznositi neke brojke.
Mogu reći da mi nije žao što sam učinio tu tranziciju jer je G500 odličan miš,i ako ako vam je G5 već dopizdio,ovaj miš mogao biti logičan izbor.
Cijena iako je bez daljnjega velika,nije neprihvatljiva za razliku od cijene G9/G9x.
Činjenica kako je optika identična ili bolja,te niža cijena su dva važna faktora koja G500 ima u odnosu na G9.Jedina stvar koja bi eventualno tu mogla i trebala biti presudna je grip koji preferirate.