Citiraj:
Autor bluefluid
Zasto svi govore da je ovo 'pocetak kraja za PC igranje kakvim smo ga znali do sada'???
Pa nije cod jedina igra! 136k ljudi (trenutno) koji su potpisali peticiju vec sad lagano drmaju, x60$ - vrlo jednostavna racunica. Mislim da manjim izdavacima i developerima ovako nesto nece pasti na pamet jer si ne mogu to priustit.
Sto se tice izjave ovog lika 420 - mislim da nije bas prepametan.
|
Ne nije COD jedina igra - hvala bogu ali..........
Razmisli malo o snazi/veličini ATVIja - ako im ovo prođe tko ti garantira da neće i recimo drugi kao EA krenut tim putem. A za njima i ovi mali kako ih ti zoveš (makar postavlja se pitanje koliko mali/velik netko mora biti da izbaci igru ovakve veličine) - valjda ti je jasno koliki su novci u igri tj koliko puno se danas ulaže u takav projekt.
Što se tiče računice za PC verziju - COD1 je prodan u negdje milju primjeraka, COD2 2,5 milja, COD4 12 milja .... e sad kvaka 22 - recimo rasprave radi prepolovi ovu zadnju brojku - znači oko 6 milja PC primjeraka - još uvijek dobro + konzole i tako to.
Zašto prepolovit zadnju brojku pitaš - pa ako samo ovdje na PCEXu pratiš ova događanja vidjet češ da ima ljudi koji će igru kupit bez obzira na sve

Sad to primjeni na cijeli svijet.
Pa onda nije teško zamislit budučnost - jednostavno svi prihvate isti način poslovanja - jer sve prolazi
Dobro - ja se iskreno nadam da će ako MW2 izađe ovakav kako se sada predstavlja doživjeti težak udarac na PC tržištu pa više nikom neće pasti na pamet da zabije nož u leđa zajednici koja ih je stvorila.
Ali valjda shvačaš ako ovakav projekt prođe onda dolazi onaj dio "pocetak kraja za PC igranje kakvim smo ga znali do sada".
Što se tiče Fourzerotwo iliti Roberta Bowlinga - on je samo takozvani IW community manager ili još skračeno glasnogovornik IWa. Doduše spominje se i kao kreativni direktor ali nebitno....
Čovjek koji drma svima njima je ovaj:
Robert A. Kotick
http://people.forbes.com/profile/robert-a-kotick/1126
A trenutno najcitiranija njegova izjava: "So, what used to be a $50 sale is a $500 sale today."