Citiraj:
Autor Michel
... Uostalom sigurno im za tu opciju ne treba dulje od par sati programiranja u vrh glave.....
|
Nije moje znanje nego riječi modera:
" Ako nisu ostavili mogučnost da se support jednostavno uključi ili isključi onda je jedino rješenje dorada koda a to traje bar 5-6 mjeseci".
Dakle u tom slučaju pričamo o patchu jer je igra gotova i spremna za prodaju.
Da li treba posebno naglašavati kao su takvi patchevi do sada izgledali i koliko su problema uzrokovali?!
Nadalje ATVI i IW su uložili hrpu para u projekt sada znan kao IWnet.
Da li netko misli da će to samo tako odbacit?!
Osobno mislim da su dobro promislili o ovom potezu jer ono što se vidi posljednih dana je slijedeče:
- COD PC zajednice su poludile i nastoje na svaki način bojkotirati i udariti tamo gdje se najbolje osjeti - na zaradi od prodaje - ovo će imati samo ograničeni efekt (makar je tu dosta ljudi koji kupju i konzlaške verzije za djecu ili sebe ili... a sad otkazuju i te naredžbe).
Ograničen i zato jer još uvijek ima hrpa ili neinformiranih ili onih koje je jednostavno briga za to i hoče isprobati pod svaku cijenu - ako ništa drugo onda SP dio - nadam se da je svima jasno da nema šanse igrati MP bez orginala - što samo po sebi meni uopče ne smeta ali da se zna...
ATVI isto tako uzvrača udarc i napada niskim udarcima - u prvom redu obrača se konzolašima u stilu - Vas (a mi Vas podržavamo) napdaju PC igrači koji su svi nerdovi, hackeri i kaj ja znam - ne može se poreči da im PC igrači nisu dali municije konstano nazivajuči sve konzolaše retardiranim kravama muzaram i neznalicama. Drugo obračaju se vojsci mlađih/neiskusnih PC igrača u stilu "napravili smo nešto što će sprječiti (te gore navedene "hackere") da Vas nemilosrdno ubijaju na pabovima ili ili Vas kickaju zbog upotrebe tzv. noob oružja ili perkova".
ATVI isto tako računa na vojsku od 12 miljona WOW usera - koliko opravdano ostaje da se vidi - ipak je to nešto sasvim drugo u odnosu na FPS.
Ima toga još - bitni mediji nisu svemu ovom posvetili nikakvu pažnju - bar za sada.
GSPovi, retaileri i ostali - makar neugodno iznenađeni ili zbog velih investicija u hardver zbog očekivanja navale stolječa ili zbog pada prodaje - u strahu od mogučih tužbi uopče ne sudjeluju u svemu ovome - tu da spomenem i jedan smjiešan primjer iz USA gdje je jedan (nebitno koji ) lokalni prodavač ostao bez novaca zbog povrata nakon otkazivanja pa je morao ljutu rulju zamoliti da dođu sutra.....
Uglavnom - ostaje da se vidi kako će sve to na kraju izgledati ali ja baš ne vidim sretan kraj za PC igranje kakvim smo ga znali do sada - bar što se COD serijala tiče.