View Single Post
Staro 21.10.2009., 13:53   #118
Njokli
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Odigrao sam par tekmi i sviđa mi se, gameplay me (ne znam zasto) podsjeća na osjećaj kad sam s FIFE98 prešao na ISS. Uglavnom većina stvari je odlično napravljena i dojam je da sa svakim novim PES-om ide korak naprijed u u svim segmentima. Ne znam dali je to jer se još nisam navikao, ali opet je kao i uvijek s novim PES-om dojam da je teže kontrolirati situaciju na terenu.

Igrači neće odigrati loptu iz prve osim ako nisu postavljeni u tom smjeru, nego će prvo štopati loptu i onda je prosljediti, što zna nekad biti iritantno, pogotovo u brzim kontrama, ali mislim da je tako bolje i realnije, pogotovo jer je tu sekundu moguće nadoknaditi kvalitetnom loptom u prostor.

Sigurno najvažnija stvar koju su promijenili je građenje lopte, dok se prije moglo okrenuti leđa protivniku i sačuvati loptu čak i pored 2 protivnička igrača, ovdje to ne ide tako. Realnije je u toliko što lopta nije zaljepljena za noge u tim situacijama, igrač se krene graditi ili okrenuti, ali loptu kontrolira nogom neovisno o tim kretnjama, što znači da ako igrač nema izvrsnu kontrolu lopte i pokuša okrenuti leđa protivniku i zagraditi loptu, vrlo vjerojatno će ostati bez lopte dok je bude privlačio nogom.

Druga bitna stvar donekle povezana s prošlom je kontrola lopte u napadu gdje je vrijeme reakcije s obzirom na for koji si igrač daje prilagođena stvarnim situacijama, tako da je teško mijenjajući smjerove prošetati se kroz 2,3 protivnička igrača.

Treće i ono što mi se i najviše svidjelo je kontrola šuta na gol, u prošlom PES-u je bilo skoro nemoguće poslati brzu prizemnu dijagonalu u golmanov suprotni kut, dok se ovdje sve može. Penale nisam skroz skužio, ali čini mi se da je sustav napravljen kao u Virtua Tennisu, koliko dugo i jako držiš šut u određenom smjeru toliko lopta skreće. (za ovo nisam siguran, pucao sam 2 penala samo)

Prilikom dodavanja lopta je prije znala izgledati kao da ide po nekoj zamišljenoj unaprijed isprogramiranoj putanji i kad bi recimo nabacio već nakon 2 metra mogao si vidjeti dali će je protivnički igrač očistiti ili ne. Sad kod nabacivanja nikad ne znaš gdje će lopta završiti, kako će se odbiti i gdje.

U ovom nastavku će svakako na svoje doći mesari koji vole lomiti protivničke ekstremitete uklizivanjem, mislim da je tu KONAMI pogriješio i pokleknuo pred dječurlijom koja se uvijek žalila da se ne može uklizati kao na FIFI. Prije se znalo točno u kojoj situaciji možeš uklizati i iz kojeg kuta dok ovdje i čisto uklizavanje s leđa prolazi bez faula.

Golman je ostao smotan kao i uvijek, zna zaplivati bezveze i to je već klasika. Komentatori su ostali isti s par ubačenih rečenica. Što se grafike tiče ok je, ali očekivao sam mrvicu veći pomak. Igrači su dobro napravljeni ali smetaju me oštri rubovi kod npr. glave, ruku, nogu... ne u onim scenama replay ili dok izlaze na teren, već u samoj igri. I druga stvar u prošlom se znala vidjeti baš trava, a ovdje je teren zelena ploha. Ne znam možda je nešto do mene, ali stavio sam postavke na High. Kako je kod ostalih?
Njokli je offline   Reply With Quote