View Single Post
Staro 21.10.2009., 00:50   #12
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Fer pitanje, pa ću bit iskren. Blokiram reklame na svim site-ovima, najčešće zbog onih iritantnih blještećih reklama koje skaču po svuda, pa tako i nastradaju druge stranice. Jedino gdje ne blokiram jest tip stranice napravljen tako da ne vidim neku informaciju jer je zblokirao adblock taj komad informacija, a potrebna mi je neka informacija koje nigdje drugdje nema.

Na PCE-u mi ne smetaju baneri iznad ili na dnu, ali me jako smetaju između postova, stoga mi je i radi njih uključen block. Razumljivo mi je da je to najbolje područje za reklame, pogotovo na forumima. Iako se na forumu maknu reklame, ostaje prazan prostor koji je ipak lakše preskočit nego li kada je tu reklama, bilo velika bilo mala ili neki tekst/reklama koji je potpuno drugačije tematike, pa se onda i izgubim u mislima, a idem nekome odgovarati primjerice na neki problem.
Uostalom, na kojem god forumu je to moguće, isključim avatare i sigove jer su jednostavno u većini slučajeva - iritantni. A važnija mi je preglednost foruma.
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
2) Kada bi postojao neki čarobni način da onemogućimo blokiranje oglasa na stranicama PC Eksperta i PC Ekspert Foruma, dali biste imali nekih velikih zamjerki? (molim ne komentirati želje/ponašanje drugih, nego recite dali bi vama smetalo)
Jedan e-magazin (Tweaktown ako se dobro sjećam) je napravio slično i tada sam ga prestao posjećivati kao i mnogi drugi vjerujem. Danas vidim da su prestali sa time (jučer sam ponovno posjetio stranicu slučajno, tražeći review jedne ploče). Ima drugih izvora koji ne podilaze takvim rješenjima, a jednako su kvalitetni. Druga strana jest, što ne volim kada mi se nešto nameće pod mus. Čak bih ovo plaćanje naveo kao manje zlo, jer ipak daje izbor.
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
3) Kada bismo onemogućili blokiranje oglasa na stranicama PC Ekspert Foruma, ali naplaćivali mogućnost korištenja PC Ekspert Foruma bez reklama, kolika bi bila razumna mjesečna cijena za to?
Iako sam gore napisao da je manje zlo, svejedno se niti sa ovime ne slažem, niti bih platio da se maknu reklame. Cijenim svoje znanje i vještine, pa tako i tuđe. Ali nekako sam mišljenja da ovakav tip foruma treba biti ipak - besplatan za sve. Jer, ipak su ti korisnici koji čine forum i pune ga informacijama.
Meni se nekako 100kn godišnje čini "normalnom" cijenom, valjda. Na nekim forumima su stavili i neke mogućnosti koje ulaze u tu cijenu (podnick, veći avatari, sigovi i neki podforumi koji su npr. nudili poizvode po nižim cijenama i takve stvari).