View Single Post
Staro 20.10.2009., 22:42   #13
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Hvala ti na savjetima, poslusat cu ih!

Sto se tice ZIPdrivea i sl, sve cu ih maknuti. Ostat ce samo DVD-RW. I Floppy ide van...
Brackete bi maknuo, no onda ce mi ostati rupe straga... Moram smisliti nesto kako da ih 'zatvorim', jer ocito stavljanje 101 bracketa nije rjesenje, pogotovo ne ako ima pleksi...

U vezi ventilatora ... Isto volim ostaviti praznu rupu za vent... A kako doma imam 20+ ventilatora, nije mi ih problem ugraditi ;-). Prednja dva (TriSpeed Antec) su direktno na 12V, ali imaju prekidac s kojim se regulira brzina. Stajat ce stalno na Low... Za ostala 4 venta je stavljen 3.5" potenciometar.

Kuciste ne mora svjetliti, ali kad vec ima pleksi... LEDice nebi kupovao, vecinom su spojene serijski 3 komada na 12V i onda brzo krepnu... Radje sam napravim ;-).
Nece svjetliti ni crveno, ni plavo, ni zeleno, nego UV. Stavio sam 2 UV neonke i 3 UV reaktivna ventilatora...
Takodjer sam nabavio i UV reaktivni cable sleeving SnakeSkin.

Konfa iz potpisa ostaje u sadanjem kucistu. Na stolu mi je komp, pase uz ostalu periferiju... Naljepnicu sam maknuo prije ~1 tjedan.

Komp nece smetati ako ce bit upaljen u rane jutarnje sate ili za gledanje filmova - naprijed je prekidac s kojim se gase svi ventilatori i neonke.

-------------------------------------------------------------------------

Prije par dana su dosli UV reaktivni ventilatori, stavljeni za ispuh...

Uzeo sam i cable sleeving SnakeSkin - isto UV reaktivni. Nije da ga je puno, al bit ce dovoljno...

Brackete sam stavio straga, cisto da zauzmu mjesto... Ne znam da li da ih maknem i da bude rupa, ili da ih ostavim pa da mi je u kucistu 'guzva' s kablovima?

Napajanje je LC Power 300W, nisam siguran da li ostaje u ovom kompu ili ne. Promjena ventilatora na napajanju svakako mora ic, e sad, plavi Revoltec aluminijski ventilator stavit u napajanje, dok su 2 venta ispod narancasta? Ako uleti novo napajanje s 120mm ventom, imam spremljen za njega vent ;-) - ThermalTake 120mm Blue LED.

Slike kucista s flashom i bez... Ne obracajte paznju na nered u kucistu jer sam samo zice nabacao unutra. Trecu neonku sam maknuo, pa su ostale samo 1 gore i 1 dolje...

Malo slikica kucista i LightWire.

Komp je privremeno bio spojen na napajanje drugog

Prednji ventilatori... Meni se cini da sam ih OK postavio i slozio zice. Ne obracajte paznju na guzvu lijevo, isto privremeno izbaceno iz kucista.

Odlucio sam maknuti zip, floppy, cdrom, dvdrom, cdrw i ostaviti samo DVDRW. Za brackete nisam jos odlucio ali najvjerojatnije idu van i treba mi savjet sto umjesto njih stavit.
Kupio sam potenciometar i kablove cu sleevati. I od front panela isto cu sleevat, tako da idu samo 2 SnakeSkina ispod maticne.
Dodatne kablove nebi provlacio, htio bi da ovaj komp bude bez kablovinja i sl stvari - samo najosnovnije.

Savjeti dobro dosli, ja se sad idem bacit na sleevanje, a sutra kupit jos par kablova koji mi fale...

eto slike...
Computer_Modder je offline   Reply With Quote