View Single Post
Staro 20.10.2009., 14:26   #17
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Sorry, ali ja nigdje nisam rekao da instalira nekakvav žnj blj codec pack, nego najbolji codec koji ima vani za svaki format.
Kolko vremena bude trebalo nekome da nađe sve te najbolje codece za svaki format i da ih upogoni s playerom poput Winampa i BSplayera?
Pa ima kaj dobar dio popodneva raditi. I to je onda bolje i jednostavnije rješenje od recimo instalacije VLC-a ili KMplayera?
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
To nije zastarjeli princip, jer nema ništa ni novo, ni staro u njemu nego je jednostavno drugačiji princip.

A to što ti generaliziraš se neću osvrtati.
Moreš pričati kaj god te volja i da ja generaliziram i da to nije zastrajeli princip i ovo-ono, ali Winamp i BSplayer su sranja od video playera. Prvi je krenul s tim da bude običan audio-player, da bi ga s godinama nakrcali s masom nepotrebnih sranja, dok je drugi dugo vremena bil jedni izbor za gledanje video materijala, da bi ga ekipa koja ga razvija napunila s adwareom. Jedan i drugi funkcionraju na zastarjelom principu, jer dok sva moguća konkurencija razvija svoje playere koji savrešno čitaju sve moguće formate i(li) imaju svoje codece, koji se ne kolju s ničim - Winamp i BSplayer "žive" u nekom
svojem svijetu i dok god budu tražili da se uz njih instalira K-Lite (koji je najgori codec-pack koji postoji, bez obzira kaj se hvali na sve strane) i slični ostali budu sranje. Konkurencija ih je prestigla po pitanju mogućnosti već prije nekolko godina, a ovi se još uvijek drže jedno te istih gluposti. Daj si truda pa instaliraj K-Lite (ili bilo koji drugi codec-pack) i onda pregledaj kaj sve si dobil diljem sustava. Pa nakon toga probaj nekaj od toga deinstalirati, a da ne syebeš sam operativni sustav - nemoguća misija.

Evo, vele ljudi da ih u 99% slučajeva ne zanima kaj je to codec(pack), već samo žele gledati seriju, film, dokumentarac i tome slično. I to je vredu, ali ako ih ne zanima kaj je codec(pack), zbog čega se zayebavaju s playerima koji bez tih istih codec(packova) ne rade. U tome je stvar, a kasnije se čude kak im ne radi ovo-ovo, a ni sami ne znaju kaj su instalirali. Zato su playeri poput VLC-a, GOM, a MPC-HCa i sl., boljih od Winampa, BSplayera i ostalog društva koje treba codec(packove) da bi radili. Za razliku od Winampa i BSplayera, VLC i ostatak, ne traže od korisnika da zna kaj je codec(pack), dosta ih je instalirati i to je to. Stvar radi bez potrebe za dodatnim codecima. Znam da ovo kaj pričam nikoga ne dira 5%, niti mi je cilj ljude preobratiti s Winampa i BSplayera - boli me briga. Ali nema smisla instalirati Winamp ili BSplayer, pa onda ili zaseban codec-pack ili pak svu silu posebnih i provjerenih codeca, samo da se pogleda neki film - a u isto vrijeme konkurencija nudi rješenja koja nadmašuju Winamp i BSplayer u svakom pogledu.
McG je offline   Reply With Quote