Citiraj:
Autor Mad_Duke
Sorry, ali ja nigdje nisam rekao da instalira nekakvav žnj blj codec pack, nego najbolji codec koji ima vani za svaki format.
|
Kolko vremena bude trebalo nekome da nađe sve te najbolje codece za svaki format i da ih upogoni s playerom poput Winampa i BSplayera?
Pa ima kaj dobar dio popodneva raditi. I to je onda bolje i jednostavnije rješenje od recimo instalacije VLC-a ili KMplayera?
Citiraj:
Autor Mad_Duke
To nije zastarjeli princip, jer nema ništa ni novo, ni staro u njemu nego je jednostavno drugačiji princip.
A to što ti generaliziraš se neću osvrtati.
|
Moreš pričati kaj god te volja i da ja generaliziram i da to nije zastrajeli princip i ovo-ono, ali Winamp i BSplayer su sranja od video playera. Prvi je krenul s tim da bude običan audio-player, da bi ga s godinama nakrcali s masom nepotrebnih sranja, dok je drugi dugo vremena bil jedni izbor za gledanje video materijala, da bi ga ekipa koja ga razvija napunila s adwareom. Jedan i drugi funkcionraju na zastarjelom principu, jer dok sva moguća konkurencija razvija svoje playere koji savrešno čitaju sve moguće formate i(li) imaju svoje codece, koji se ne kolju s ničim - Winamp i BSplayer "žive" u nekom
svojem svijetu i dok god budu tražili da se uz njih instalira K-Lite (koji je najgori codec-pack koji postoji, bez obzira kaj se hvali na sve strane) i slični ostali budu sranje. Konkurencija ih je prestigla po pitanju mogućnosti već prije nekolko godina, a ovi se još uvijek drže jedno te istih gluposti. Daj si truda pa instaliraj K-Lite (ili bilo koji drugi codec-pack) i onda pregledaj kaj sve si dobil diljem sustava. Pa nakon toga probaj nekaj od toga deinstalirati, a da ne syebeš sam operativni sustav - nemoguća misija.
Evo, vele ljudi da ih u 99% slučajeva ne zanima kaj je to codec(pack), već samo žele gledati seriju, film, dokumentarac i tome slično. I to je vredu, ali ako ih ne zanima kaj je codec(pack), zbog čega se zayebavaju s playerima koji bez tih istih codec(packova) ne rade. U tome je stvar, a kasnije se čude kak im ne radi ovo-ovo, a ni sami ne znaju kaj su instalirali. Zato su playeri poput VLC-a, GOM, a MPC-HCa i sl., boljih od Winampa, BSplayera i ostalog društva koje treba codec(packove) da bi radili. Za razliku od Winampa i BSplayera, VLC i ostatak, ne traže od korisnika da zna kaj je codec(pack), dosta ih je instalirati i to je to. Stvar radi bez potrebe za dodatnim codecima. Znam da ovo kaj pričam nikoga ne dira 5%, niti mi je cilj ljude preobratiti s Winampa i BSplayera - boli me briga. Ali nema smisla instalirati Winamp ili BSplayer, pa onda ili zaseban codec-pack ili pak svu silu posebnih i provjerenih codeca, samo da se pogleda neki film - a u isto vrijeme konkurencija nudi rješenja koja nadmašuju Winamp i BSplayer u svakom pogledu.