Kako imam dvije klime u kuci(jedna na gornjem katu u hodniku,jedna na donjem u hodniku),jeftinije je sada na ovom "prijelaznom" razdoblju grijati na klimu(iako se ona na donjem katu skoro ni ne pali)...Ugl,htio bih da mi pojasnite neke stvari...Navest cu vam u tockama stvari postepeno kako funkcionira,a one koje ne razumijem cu staviti pod
bold
1)Upalim je,stavim zeljenu temperaturu,otvori vratasca nekih 7-8cm te se nakon 3-4 min upali vanjska jedinica a zatim nakon minutu unutrasnja jedinica te pocne grijati
2)Grije,i kad postigne zeljenu temperaturu,ugasi vanjsku jedinicu,unutarnja ostane raditi 20-ak sek te opet
pritvori vratasca kao i iz prve tocke
3)Kada temperatura padne da se klima ponovno upali,onda kao i u 1. tocki,upali vanjsku jedinicu te unutarnju
4)E sada,nakon sto postigne zeljenu temperaturu,ugasi vanjsku jedinicu,pola minute radi unutarnja,
zatim pritvori vratasca te upali vanjsku jedinicu,na 5 sek se osjeti kako puse hladan zrak,te prestane puhati unutarnja jedinica,ali vanjska radi te se cuje kako plin taj prolazi kroz nju i tako radi cca 5-6 min te uz to je tu i pucketanje plastike(hladi se)
Tocka 4) se ne mora uvijek dogoditi nakon drugog intervala grijanja...nekad radi po par sati a zatim napravi ovo iz tocke 4)...Zasto?? Sta to uopce radi?? Jel se ona stvarno hladi tako,ili sta...? Te zasto ta vratasca ne zatvori fakin' do kraja nego ostavi malo otvoreno iako nista ne puse (mislim,ne smeta,ali me zanima

)
EDIT: Da,klime su KOREL-ove 3,5 kW (kostale 1850kn/kom proslo ljeto)