View Single Post
Staro 19.10.2009., 17:59   #4
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ako te smeta visoko frenkvencijsko pistanje s kojim se trenutno mucis kod svog napajanja, savjetovao bih ti da zaobidjes corsair-a. Naime, iako vecina recenzenata hvali ta napajanja na sav glas (da se razumijemo, imaju jako dobru osnovu, jer se zbilja radi o dobrim napajanjima) nitko od njih nije spomenuo jedan "problem". A koliko vidim, nitko drugi ga ovdje na forumu ne spominje ili, ono sto je vjerojatnije, ne primjecuje. O cemu se radi?

Skoro vecina corsair napajanja (kroz ruke mi je proslo par komada, a i sam sam vlasnik jednog) ima problem tog visoko frekventnog pistanja. Mnogi to ne cuju, mnogima ne smeta, mnogi se naviknu nakon 2-3 dana. Imao sam jedno 450W koje je pistalo samo prilikom pokretanja igre. Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da se ne radi o grafickoj. Drugo pak pisti konstantno, puno jacom frekvencijom i na svu srecu problem je bio rijesen tako sto sam iskljucio EIST i C1E (koliko god to bizarno zvucalo). Moje napajanje nije imalo taj problem (TX750), dok TX650 od kolege ima.

Gotovo nitko nije primjetio taj problem, pa cak ni ja, dok mi jednog dana nije dosao kolega kojem je diagnosticiran Tinnitus (zujanje u usima). Covjek je samokontrolom uspio pobijediti bolest (koja BTW nema lijeka). Sastavio sam mu konfiguraciju sa Corsairom (cini mi se 550W), sve slozio, instalirao windowse i odnio mu komp. Prilikom prvog paljenja, gotovo da je dobio napadaj. Kad mi je objasnio o cemu se radi u par minuta skuzili smo u cemu je problem. Napajanje! Kroz mjesec-dva obisao sam ekipu koja ima Corsair-a i vecina njih su imali taj problem. Bilo prilikom pokretanja neke igre, u radu, skrolanju web stranice...

Ali ono sto je interesantno, nitko od njih nije isao za tim dok se ja nisam pojavio. Unutar par dana vecina napajanja je otisla na RMA. gotovo svi su dobili novo napajanje ali sa istim simptomima. Na Corsair support forumu se dosta pisalo o tome. Kako danas stoje stvari, ne znam. Zadnje napajanje je bilo prije mjesec dana, kupljeno u Links-u u Splitu. Problem je i dalje postojao.

Bilo bi interesantno napraviti anketa. Koliko od Vas ima Corsair napajanje, te koji postotak Vas ima taj problem pistanja? Ako ne u normalnom radu, koliko i ako uopce prilikom pokretanja igre (tu nastupa ATItool gdje je vecina napajanja pokleknula).

*EDIT:

Ovo je zadnja konfa koju sam slagao:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1479

I ima identican problem poput ovoga (eventualno malo drugaciju frekvenciju pistanja):
http://www.youtube.com/watch?v=C4d23F2jehQ

Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 19.10.2009. u 18:31. Razlog: Primjer...
Nebbo je offline   Reply With Quote