View Single Post
Staro 18.10.2009., 23:35   #16
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor supertovar Pregled postova
@Tomtam

Odlično rezoniraš, stvarno sam htio čuti nešto ovakvo, uglavnom ja te sad pitam što misliš onda koji je najbolji od svih, dakle za ono što meni treba:

- Aplikacije (photoshop, ostalo vezano uz grafiku)
- HD Filmovi (poželjno da je HD sa izlazom HDMI da mogu sa Plazmom spajat)
- Ostala multimedija (mailovi, spojivost Wifi, web cam i slično što danas imaju svi)
- Ajde poneka igra kad sam na putu ili slično ali najdonje na listi
- 17'' ekran minimum da mogu imat donekle dobru rezu jer sam već ionako ćorav

Za HDD nije problem imam externu SATA ladicu i 4 HDD od 1TB tako da mi je to najmanji problem
Grafulju bi ipak volio solidnu, nek ona ždere struju al nek daje dobru performansu...
Ram ionako je to standard i više nije skup za nadogradnju...

Nisam te dobro skužio za Probook seriju hp-a jel to okej ili ne??? Ovaj model koji sam ja naveo?
Osobno meni se hp probook jako sviđa... Stroj je dobar (ovaj model koji si naveo), driver podrška od hp-a je fantastična, kućište je robusno, dizajn, prelijep, i cijena je (u odnosu na druge proizvođače) prilično konkurentna, no, što mi se ni malo ne sviđa, to je tipkovnica: to je nešto novo, tipke su odvojene i kvadratnog su oblika, ništa loše u tome, ali tipkanje je krajnje neudobno, svaki tren sam imao osjećaj da ću pokidati tipku, ili da će ispasti, tipke se ljuljaju kao klackalice, a razmaknica je i preduga i preširoka, pa kad ju pritisneš kao da ti je prst na mini dasci za surfanje. (Nemoj se držati moje kritike, probaj i sam). Druga stvar je ekran za koji dosta ljudi priča da je loš, ali čuo sam i pozitivne kritike. Ja ga nakon, meni užasne tipkovnice nisam niti gledao, tako da je to na tebi. Trebao bi provjeriti backlight bleeding (google) i kutove gledanja (ne nadaj se puno), naravno tu su i ''default'' svjetlina i sveprisutna ''živost'' boja. Ja ne znam kako to drugi procjenjuju, al po sebi vidiš jel blijedo ili preja(r)ko ili nešto između. Sad kako to pogledati, hmmm.... Samo na prijenosnicima sa predinstaliranim Win OS-om, i to da nekoliko gledaš istovremeno sa slično uređenim postavkama monitora.
Kažem, svakako idi u trgovinu i pregledaj sve to. Ako ti ne daju, reci im da 5000kn nije mala stvar. U RH je malo trgovina gdje to nećeš morati namoliti.

Probook.... DA, svakako, sa ovakvim cijenama....... pregledaj tipkovnicu........... ako ti je OK.... i ako ti je slika OK, ne vidim razloga da ne kupiš taj laptop...
Toliko o HP probooku.

Moje ostale preporuke, s tim da ne znam ni kvalitetu slike kod pojedinog niti robusnost, čisto po hardwareu su sljedeće:

KOJI TI JE CJENOVNI RANG???

uhhhh..... napiso ovo u 10 min i nađem 5-6 odličnih 15.6'', vidim da si tražio preporuku za 17'' i sad tražim 17''

1.

http://www.links.hr/index.php?option...kl=013.400.140

gledaj... ovaj ima sve što si tražio, unutar je cjenovnog ranga, pretpostavljam, ima super CPU, ima i više nego dovoljno memorije, ima solidnu grafičku karticu, HDMI, 17.3 monitor....

Evo i review.........

http://www.techradar.com/reviews/pc-...-626158/review

Što mi se ne sviđa je izgled (što nije zapravo ni previše važno) malo mi je ružan iskreno i glossy je, al na 99% prijenosnika će ostajat packe, pa se za to ne moraš previše brinuti...

druga stvar je, nešto manji disk... 250Gb, meni je to OK, ali standardi kažu da je to nešto manji HDD...

2.

http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=3217

Ovaj ulazi u konkurenciju.... grafička taman dovoljna za to što tražiš, ali je ovaj model malo teži.....

3. Svidjela mi ova toshiba najviše ali u zadnji čas vidjeh da nema HDMI niti DVI, koji moron moraš biti da to ne staviš na ovakav prijenosnikp... jednostavno za ne povjerovat....

http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=26387

Premala je ponuda 17'' prijenosnika po mom ukusu (i tvojim specifikacijama).... Ako bi se odlučio za 15.6'', tu je izbor puno puno veći...

EDIT: još sam jednom pročitao tvoje navode i vidim da ide ASUS po svim točkama... mislim da je ovaj model discontinued, pa požuri u trgovine pregledat ga, pogledao sam još slika i izgleda mi čist fajn, grafička je super, za disk si napisao da imaš ladicu i veliki disk sa strane... Što se mene tiče, imaš preporuku za njega... Go for it!
Kad dođeš u trgovinu.... prepipaj ga otvori-zatvori istipkaj ga okreni 10 puta pregledaj iz svih kuteva.... usporedi direktno sa probookom, jedan do drugog stavi...

Ako sam pretjerao sa cijenama, morat ćeš nešto žrtvovati od svojih želja, a to je najvjerojatnije dijagonala monitora....

UŽIVAJ!

Na kraju javi što si kupio...

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 19.10.2009. u 00:22.
Tomtam je offline   Reply With Quote