View Single Post
Staro 18.10.2009., 21:34   #18
skydec
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Da se nadovežem na maXa, ja sam radil na pomoćnom setupu sa p4c800. Tu je bil alu pot bez sonde pa je sve išlo od oka. Pokazalo se da ploča ima problema s LN2 hlađenjem. Ako bi se nalilo previše LN2 ploča se smrzla i nebi htjela POSTati, drugi problem je bil sa memorijom, na njoj memorija ne radi preko 250mhz (500), a većina procesora je išla preko toga, a pod omjerima nije uvijek htjela POSTati. Pa sam ja nekad koristil svoj GEIL s kojim je češće uspjevala POSTati. Treći problem je bil sa voltažom na prescottima, nije htjela POSTati ako bi voltaža bila iznad 1.6V kaj je zapravo ništ. Sa northwoodima je išla i do 1.85v sa voltažom, dalje nisam ni probal, iako je onda cpu-z pokazival da je na ~2.0V -+ .05V

Rezultati
Celeron 2.4 Northwood
Proc je POSTal na 4.8GHz i bez problema je ušel u win.

Pentium 4 Mobile 2.8 Northwood
Proc bi išel još ali ovo je max fsb na ovoj matičnoj

Celeron D 330 2.66GHz s478 Prescott
Ovaj proc je išel na 4.9GHz na vodi sa 1.7V pa sam više očekival, al ploča nije dala više napona.

Celeron D 325 2.53GHz s478 Prescott
Ovo je bilo dosta slabo.

Celeron D 335 2.8GHz s478 Prescott
Isto nikaj posebno zbog slabe voltaže.

Previše vremena i LN2 je bilo potrošeno sa prescottima i pokušavanju njihovog pokretanja na više od 1.6v kaj jednostavno nije išlo. A i LN2 je samo nestajal u tom aluminiskom potu. Ako bi se na nekoj od sljedećih sesija radilo sa s478 onda sigurno uzimam Northwoode jer su se stvarno dobro iskazali.

Zadnje izmijenjeno od: skydec. 18.10.2009. u 21:49. Razlog: Dodan CelD 2.8
skydec je offline   Reply With Quote