Bok
Evo bas se malo vrtim po stranim forumima (tu i tamo se posvadim i tako to

).
Sprema se i neka lovica za putovanja po europi pa sam postao skroman sto se hardvera tice LOL
Da, skoro sam zaboravio kroz sto si sve prolazio hehe
Za MFT nisam cuo puno u zadnje vrijeme i to vjerojatno iz razloga sto to sve (jos uvijek) nije postalo bootabilno ... zadnje sto sam citao je bilo ovo:
"MFT is presently designed to run on any Windows volume other than boot volumes.
However, if you use our intelligent cloning and migrating technologies, you will find this limitation transparent.
These cloning/migrating technologies automatically move all updatable data including user files (“documents and
settings), the program file, temporary windows directories, and virtual memory (the “page file,” or swapspace)
to an MFT volume and label this volume “C.”
Conversely, the boot directory is labeled “W” and contains only the Windows directory, which is almost exclusively read only.
A junction (or symlink) gives the Windows directory a presence in the “C” volume, and creates a “C” drive that appears identical to the
original “C” drive."
Cini mi se da i nije nekakav nedostatak ta "ne-bootabilnost", a definitivno se dobije eksplozija u Random Writeu koji je ipak najbitniji za onaj osjecaj instantnosti
Isprobaj ga jos jednom sa nekakvim stvarima koje koristis svakodnevno ... morala bi se osjetiti razlika ...
Naravno postoje i druge hardverske DDR II SSD solucije koje stvarno daju PUNO ... npr.
Acard 9010 RAM disk (
test - usporedba sa 4x X25-E u "RAID 0" konfiguraciji).
Mogu ti reci da posteno dere X25-E u singlu ... jedino ga 4 komada mogu uhvatit i to iskljucivo uz pomoc vrlo brzog i skupog kontrolera
Koliko vidim oko 400$ (bez DDR II RAM-a) su sa dostavom na
eBayu, a jedina mana im je relativno mali kapacitet :/
To je definitivno nesto sto je vec duze vrijeme na vrhu po performansama (u rangu do 1000$), a ni
Access od 0.0 ms (mjereno u HD Tune-u) nikoga ne ostavlja ravnodusnim