View Single Post
Staro 17.10.2009., 22:09   #1
Klokan
Premium
Moj komp

Klokan's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
iskon- brzina i reconnectanje

Pozdrav, imam problem sa iskonom, imam iskon trio sa 5 megabita, prije par dana mi se počeo router sam "restartat", reconnecta se dvaput zaredom radi i ostane tako 5-6 min, nekad 1 min, nekad 10, nekad sat vremena i opet reconnecta i tako stalno.

Uglavnom došli tehničari i našli razvodnu kutiju gdje su tel žice i odvojili jednu liniju na drugom kraju stana gdje je prije bio telefon koja ne služi više ničemu i ok više nema reconnectanja. e sad moje telefonske žice su blizu struje pa su rekli da to može bit uzrok, i imam ovakav konektor ( http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi...-rj11-rj12.htm ) za koji su rekli da je možda uzrok da je bolje da uzmem utičnicu u koju direktno ide tel. kabal.

I sad nema tog iritantnog restartanja nego mi se brzina smanjila na 3 mbps umjesto da je 5 mbps. zvao sam ih i rekli su da ne znaju zašto je 3 mbps da bi trebalo biti 5, da pogledam žice da nemaju prekida i opet su govorili to za struju i konektor.

Sad meni nije jasno zašto se to baš sad dogodilo i zašto je baš 3 mbps a ne 2 ili 1 ili 4 nego uvijek 3... imam adsl već 3-4 godine i nisam imao ovih problema dosad, što se promijenilo???