Veći disk, najmanji problem, modela je puno, pogledaj samo Probook seriju hp-a, od manjih do prilično velikih diskova unutar opisane cijene. Nadogradnja, najmanji problem, eksterni disk bilo u izvedbi sa ladicom ili oni book modeli...
Bolji procesor.... trenutno ponuđeni procesori su i dovoljno brzi i dovoljno mobilni za sve aplikacije. Za neke pro ili polupro

aplikacije i sustave, kočnica će biti baš grafička kartica i to baš kod superbrzog procesora, a pogotovo je stvar u tome što takve aplikacije/sustavi ne spadaju u ovaj cjenovni rang prijenosnih računala.
Više rama?? Ista stvar kao i procesori, samo što tu postoji olakatna okolnost nadogradnje danas superpovoljne memorije.
O boljoj izradi (plastika/tipkovnica/ekran) se da raspravljati i tu bih se malo složio s tobom. Ali moram reći da se u ovom cjenovnom rangu može manje birati, jer su serije prijenosnih računala pojedinih proizvođača unutar tih cijena uglavnom jednake proizvodnje... Primjer (probook serija). Skuplje serije, kod većine proizvođača uglavnom su i bolje izrade, što stvarno ne mora biti pravilo.
Što se tiče mobilnosti... Moderne grafičke kartice za desktop računala troše sve manje struje... (ovdje ne govorimo o high performance modelima), a one prilagođene prijenosnicima su stvarno kartice s malom potrošnjom i to je dovelo do toga da je ta potrošnja postaje zanemariva. Ako nekom treba ultramobilnost, birat će prijenosnik iz nižeg cjenovnog razreda.
Htio sam reći da posebna grafička kartica u prijenosniku više nije luksuz. Govorim to jer sam se opekao (pogotovo intelovim rješenjima), a nisam gamer. Mogu reći usporedo s starijim prijenosnikom, da je skok u overall performansama cijelog prijenosnika ne samo mjerljiv, nego i vidljiv golim okom. (S tim da su ostale komponente manje-više podjednake snage.) Tu se uzima u obzir korištenje prijenosnika prosječnog korisnika. A mislim da su takvi većina kupaca prijenosnih računala u tom cjenovnom razredu.