Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Čemu ti služi? ili? (dizajn,dtp,...)
Pretpostavljam da ne...sumnjam da je došao dobro kalibriran jer IPS ne izlazi na tržište kalibriran.To su monitori predviđeni za ozbiljniji rad,a s obzirom da korisnici istih (kao ja,dizajn,dtp) kalibriraju monitor jednom u mjesec-dva,nema ga ni smisla kalibrirat...a ovisi i šta radiš,naravno...svaki put kad radiš nešto za nekakav studio,netko ti dođe kalibrirat monitor "po svom",da kasnije rad bude ispravan u tisku.
TN monitori su predviđeni za "masu",pa su kalibrirani...koliko-toliko...
Pitam te uglavnom zato što mnogi ne primjete "nekalibriran" monitor,izgleda lijepo...ali zapravo gledaš u potpuno neispravne boje,uz neispravan kontrast i osvjetljenje.
I moj monitor je izgledao "super" kad bi ga netko vidio,međutim,meni je izgledao "očajno" 
|
Sve ovisi u kojem color spaceu radiš što.
Ja ne radim ništa "kritično", samo za sebe.
Uostalom monitor se kalibrira zajedno s tiskarskim strojem i foto printerom a ne sam.
Ako kalibriraš monitor za web, avaj ti to kad 99% korisnika ima TN te niti ne može vidjeti to što ti želiš.
Stvar koju primjećujem kod ovog Philipsa je da definitivno ima "punije" boje od Lenova... tj pravilnije su (nazovimo to manje blijede

).