View Single Post
Staro 15.10.2009., 20:32   #40
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Što neće Darko, to ću ja
Baš sletio prije maloprije.. evo sličica do Lenova.

Evo prvi utisci:
1. Primjetno je veći od lenova
2. Srebrena boja je ok, iako bi radije crnu
3. Slika je odlična, teško je reći da li je bolja ili ne od Lenova koji je kalibriran po prad.de preporukama i odličan.
4. Nema jedne vrlo iritantne osobine lenova (PVA matrice) da prilikom odmaka od 20-30ak stupnjeva dolazi do blagog izbljeđivanja slike što mi je važno zbog fotografija i detalja u tamno sivim tonovima.
5. Mehanički je na razini Lenova - vrlo dobar
6. Senzor pivota je malo preosjetljiv što uzrokuje osd da mjenja orijentaciju ako se pomakne suprotno kazaljke na satu malo prilikom korištenja osd-a.
7. Moguće je izgasiti LED indikator ili ga korigirati po želji - pohvalno
8. Samo 1 USB! Najveća mana monitora do sad , nisam obraćao pozornost na tu činjenicu i sad imam samo 1 usb slobodan na računalu. Dosadašnji monitori su mi imali barem 2 ili 4.
9. Dosta manje mjesta zauzima u dubinu od Lenova zbog bolje riješenog postolja. Svaka čast Lenovu i njegovom TV-like postolju, ali i ovo Philipsovo je dovoljno stabilno.
10. Škrtarenje - to nisam očekiva od Philipsa, ali izgleda da je recesija pogodila sve.
Naime, u pakiranju ne dolazi USB kabel za iskorištavanje USB "huba" te ga je potrebno nabavit naknadno.
Također, cable management je sveden na dvije plastične "L" kukice na nosaču i daleko lošiji od Lenovove spirale i panela za kablove.

Sve u svemu, zasad sam vrlo zadovoljan viđenim, no naravno za punu kvalitetu prikaza moram kalibrirati monitor (pokušat ću nabaviti kakav harverski kalibrator u foto radnji).

Ima sitnih nedostataka, no nevezanih za prikaz što je najvažnije, a kvaliteta konstrukcije i mehanike je na nivou tako da ni tu nema straha.

Za cijenu je to odličan monitor 24" 1920x1200 je "prava stvar", kao što Visage veli jer je font prave veličine za čitanje te je sitne detalje lakše razaznati.

Ocijenu neću donositi još, nego nakon nekoliko dana korištenja i nakon neke malo ozbiljnije kalibracije, no teško je osporiti da je ovo definitivno best-buy 24" ne-TN monitor na tržištu.

@Visage - napokno sam se dokopao (H-)IPS-a, hahahaha!